Malajzia zatkla 46 ľudí podozrivých z prevádzkovania nelegálnych stávkových aktivít. Hoci ázijské krajiny bojujú ako sa len dá za obmedzenie nelegálnych prevádzkovateľov stávkových hier, majstrovstvá sveta v Katare sú hnacím motorom čierneho trhu.

Majstrovstvá sveta v Katare sú jedným z najkontroverznejších podujatí, pokiaľ ide o výber miesta konania, no napriek tomu sa im nepodarilo prilákať veľké množstvo športových stávkarov. Mnohí z nich však stávkovali nelegálne. Do tejto situácie vstupuje malajzijská polícia, ktorá zatkla 46 ľudí podozrivých z účasti na stávkovej skupine pôsobiacej v Johore.

ZDROJ: pixabay.com

Malajzia vykonáva ďalšie operácie proti nelegálnemu stávkovaniu

Podozriví údajne slúžili ako stávkoví agenti, ktorí sa snažili získať viac zákazníkov pre tieto operácie. Malajzijská polícia v stredu uviedla, že od novembra 2021 bolo vykonaných celkovo 45 razií a najnovšie zatýkanie sa týkalo podozrivých vo veku od 18 do 71 rokov. Zatknuté osoby sú údajne napojené na zločinecké syndikáty, ktoré prevádzkujú tajné stávky na majstrovstvá sveta vo futbale.

Polícii sa podarilo zaistiť 48 mobilných telefónov a stávkových kníh tejto organizácie spolu s ďalšími pomôckami. Úrady uviedli, že stávkoví agenti mali k dispozícii približne 1,4 milióna dolárov v kreditnej hodnote, s ktorými operovali a poskytovali úvery novým stávkarom v snahe zapojiť ich do siete. Všetci podozriví boli zadržaní za účelom ďalšieho vyšetrovania.

ZDROJ: peakpx.com

Nezákonné hazardné hry počas majstrovstiev sveta vo futbale nie sú novým fenoménom. Deje sa to, odkedy sa konajú majstrovstvá sveta a stávkové kancelárie prijímajú stávky. Malajzia nie je jedinou krajinou v Ázii, ktorá sa pripravila na stávkové šialenstvo v súvislosti s majstrovstvami sveta, z ktorých veľká časť naďalej prúdi prostredníctvom nelegálnych prevádzkovateľov.

Singapur, Thajsko a Filipíny si dávajú pozor na podozrivé stávkové aktivity. Singapur obzvlášť zintenzívnil svoju kontrolnú pozíciu a hrozí, že za porušenie pravidiel v súvislosti so športovými stávkami pošle stávkujúcich aj stávkové kancelárie do väzenia. Najnovšie zatýkanie v tomto mestskom štáte v súvislosti s nelicencovaným stávkovaním sa uskutočnilo začiatkom tohto týždňa.