Globálny prevádzkovateľ hazardných hier Entain oznámil nárast stávkovej aktivity na celom svete v súvislosti s majstrovstvami sveta žien 2023, ktoré sa práve skončili v Austrálii a na Novom Zélande. V čase, keď sa Anglicko a Španielsko pripravovali na finálový súboj, došlo k výraznému nárastu počtu stávok podaných ženami aj celkovo v súťaži.

Spoločnosť Ladbrokes, Coral a ďalšie stávkové značky oznámila, že počas prvých troch zápasov Anglicka tvorili stávky žien úctyhodných 21% z celkového počtu. Naopak, na Majstrovstvá Európy žien v roku 2022 bolo prijatých o niečo menej stávok, a to 17%, zatiaľ čo záverečný turnaj majstrovstiev sveta v roku 2019 zaostal ešte viac – len 13% stávok.

Odmenu za sponzorstvo súťaže získal aj najnovší dobyvateľ spoločnosti Entain, novozélandský stávkový operátor Tab NZ. Na stávkujúce ženy pripadlo 15% všetkých stávok podaných prostredníctvom tohto operátora, zatiaľ čo v roku 2019 bolo zaznamenaných len 9%.

ZDROJ: rdnewsnow.com

Futbalové stávkovanie získava na sile

TAB NZ zaznamenala masívny nárast počtu stávok na tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale žien o 365%. Austrália medzitým zaznamenala nárast stávok o takmer 200%.

V USA bol tiež zaznamenaný prudký nárast, pričom na čele nového nárastu futbalových stávok stojí ženský národný tím USA. Zaujímavé je, že počas zápasu žien USA proti Vietnamu zaznamenala BetMGM, stávková platforma Entain, ktorú prevádzkuje spoločnosť MGM Resorts International, ohromujúci trojnásobný nárast stávok v porovnaní s debutom Lionela Messiho s Interom Miami CF.

V júli zverejnila nemecká športová univerzita v Kolíne nad Rýnom štúdiu, ktorá odhalila rozšírenie rozsahu trhu so športovými stávkami. Od roku 2020 zažíva futbal medzi stávkarmi ohromujúci nárast popularity, pričom ročná miera rastu je približne 20%.

Tomuto nárastu zodpovedá aj to, že futbal sa zdá byť na čele, pokiaľ ide o objem peňazí investovaných do stávok. Z prieskumu zároveň vyplynulo, že každoročne dochádza k pozoruhodnému zdvojnásobeniu počtu žien, ktoré sa zapájajú do stávkovania na ženský futbal.

ZDROJ: shutterstock.com

Španielsko sa zapísalo do histórie

Španielsko v nedeľu zdvihlo nad hlavu trofej po tom, ako v napínavom finále pred 80 000 divákmi zdolalo Anglicko 1:0 a vyhralo tak prvý ženský svetový pohár v histórii. Ľavá obrankyňa Olga Carmonaová skórovala za Španielsko v 29. minúte vďaka prihrávke Mariony Caldenteyovej a Anglicko sa už následne nespamätalo.

„La Roja“ dosiahla monumentálny úspech, keď sa stala piatou víťaznou krajinou v histórii majstrovstiev sveta žien. Španielsko sa pripojilo k Nemecku ako exkluzívne duo, ktoré si pripísalo víťazstvo na mužskom aj ženskom turnaji, pričom oba tieto tímy vyhrali pri svojej premiére na finálovom turnaji.

Druhýkrát za sebou získalo bronzovú medailu na majstrovstvách sveta žien družstvo Švédska. Porazili hostiteľky, austrálske Matildas, výsledkom 2:0. Švédsko od začiatku zápasu preukazovalo prevahu pri kontrole lopty, vďaka čomu sa v prvých 30 minútach dostalo do vedenia. Austrália sa snažila bojovať, ale švédska defenzíva bola príliš silná.

Švédsko tak po štvrtýkrát na majstrovstvách sveta žien získalo bronzovú medailu.