Hráči v Mississippi stavili v októbri na šport rekordných 83,5 milióna dolárov. Rekord zaznamenalo aj Colorado so septembrovým obratom 400 miliónov dolárov.

Mississippi

Príjmy štátu Mississippi zo športových stávok dosiahli za mesiac október 9,1 miliónov dolárov, čo je o 3,4% viac ako v októbri 2020 a o 3,4% viac ako v septembri tohto roka, keď príjmy dosiahli 8,8 miliónov dolárov.

Obrat štátu Mississippi bol o 36,4 % vyšší ako 61,2 milióna dolárov zaznamenaných v októbri minulého roka a vôbec najvyšší od spustenia legálneho športového stávkovania v Mississippi v auguste 2018, čím bol prekonaný predchádzajúci rekord 67,7 milióna dolárov z januára tohto roka.

ZDROJ: pixabay.com

Začiatok novej sezóny Národnej futbalovej ligy (NFL) potvrdil, že najpopulárnejším športom medzi hráčmi v Mississippi bol futbal, ktorý na stávkach zaznamenal 45,8 milióna dolárov a priniesol štátu výnosy vo výške 4,3 milióna dolárov.

Colorado

Septembrové čísla športových stávok z Colorada tiež reflektujú začiatok futbalovej sezóny. Coloradský daňový úrad zaznamenal v septembri rekordný obrat vo výške 408,3 milióna dolárov.

Zo 408,3 milióna dolárov takmer 403 miliónov dolárov hráči stavili online a zvyšných 5,5 milióna dolárov prišlo prostredníctvom stávkových kancelárií. Celkový mesačný príjem štátu Colorado bol 22,6 milióna dolárov, čo je druhý najvyšší príjem v jeho histórii hneď za 23,1 miliónmi dolárov z januára 2021. Mesiac január 2021 tiež držal aj predchádzajúci rekord v celkovom objeme vsadených stávok s objemom 326,9 milióna dolárov.

ZDROJ: pixabay.com

Rekordné čísla z Colorada sú pritom takmer dvojnásobne vyššie ako v roku 2020 (207 miliónov dolárov). Vlani v tomto čase však zažívali stávkové kancelárie v Colorade svoju prvú sezónu NFL a štart legálneho športového stávkovania.

Ak by pokračoval proporcionálny nárast v športových stávkach v priebehu celej sezóny 2021, Colorado by mohlo v čase play-off zaznamenať prvý mesiac s viac ako polmiliardovým obratom.

ZDROJ: peakpx.com

Športovým stávkam v Colorade dominuje profesionálny futbal, baseball a univerzitný futbal. Stávky na NFL predstavovali takmer tretinu celkového objemu stávok v Colorade. Suma 125,75 milióna dolárov, ktorú stávkari vsadili na zápasy NFL, bola pritom vyššia ako v prípade bejzbalu a univerzitného futbalu dohromady. Druhý najväčší podiel na stávkach v Colorade mal v septembri baseball, ktorý dosiahol 68,7 milióna dolárov, čo predstavuje 16,8% všetkých stávok. Na futbal v NCAA hráči vsadili 46,9 milióna dolárov, čo predstavovalo 11,5% všetkých športových stávok v priebehu tohto rekordného mesiaca.

Predpokladá sa, že od októbra stúpne aj podiel hokeja. Sezóna NHL sa začala 12. októbra.