Americká herná asociácia (AGA) odhalila, že hráči v USA každoročne nelegálne vsadia viac ako 511 miliárd dolárov.

Odhaduje sa, že táto ohromujúca suma pripraví americké štáty o približne 13 miliárd dolárov ročne na daniach.

Športové stávky tvoria najmenšiu sumu nelegálneho stávkovania, približne 63,8 miliardy USD, zatiaľ čo neregulované automaty tvoria 109,2 miliardy USD a online automaty a stolové hry generujú 337,9 miliardy USD.

Tieto sumy ukazujú, aký veľký potenciál existuje na americkom trhu pre spoločnosti zaoberajúce sa hazardnými hrami, a prezident a výkonný riaditeľ AGA Bill Miller tieto správy komentoval slovami: „Nelegálne a neregulované hazardné hry sú pohromou pre našu spoločnosť, ktorá zneužíva zraniteľných spotrebiteľov, obchádza regulačné povinnosti a oberá komunity o kritické daňové príjmy na infraštruktúru, vzdelávanie a iné.“

Vždy sme vedeli, že nelegálny a neregulovaný trh je rozsiahly, ale táto správa ukazuje, aký je rozšírený. Všetky zainteresované strany – tvorcovia politík, orgány činné v trestnom konaní, regulačné orgány, legálne podniky – musia spolupracovať, aby vykorenili nelegálny a neregulovaný trh s hazardnými hrami. Je to boj, do ktorého sme sa pustili na dlhú trať, aby sme chránili spotrebiteľov, podporovali komunity a bránili členov nášho odvetvia, ktorí dodržiavajú zákony.

Zo správy tiež vyplýva, že 52 % všetkých hráčov v Amerike vsadilo peniaze len na nelegálnych trhoch, pričom 18 % hrá legálne aj nelegálne.

ZDROJ: shutterstock.com

Za prvých deväť mesiacov roku 2022 sa v rámci sledovania komerčných príjmov AGA ukázalo, že USA dosiahli celkové hrubé príjmy z hazardných hier vo výške 44,38 miliardy USD, čo je číslo, ktoré je na najlepšej ceste prekonať rekordnú hodnotu 51 mld. dolárov z roku 2021 – napriek tomu je to číslo, ktoré bledne v porovnaní s údajmi o nelegálnom trhu.

To všetko ukazuje, ako ďaleko má regulované stávkovanie v krajine ešte pred sebou.