Súboj o titul v Serii A dospel už do záverečných zápasov. Obhajca titulu Inter je druhý a doma hostí pätnástu Sampdoriu a musí vyhrať. Ak si chce udržať nádej na titul. Dotiahne Škriniar Inter k titulu? Skúste si tipnúť.

Za vedúcim AC Milano, ktoré hostí Sassuolo, zaostáva Inter o dva body. Čo sa týka vzájomných výsledkov, titul si Inter udrží len v prípade, že vyhrá a AC Milano prehrá. Inter vyhral 13 domácich ligových zápasov a zúfalo túži po tom, aby ich bolo 14. Inter prehral len dva domáce ligové zápasy, pričom sa vehementne snaží udržať majstrovský titul Serie A z minulej sezóny. So 45 gólmi sú futbalisti Interu najlepšími domácimi strelcami v lige a vyhrali posledné tri zápasy. Góly padali vo všetkých piatich posledných domácich ligových zápasoch Interu, pričom v každom z nich padli aspoň dva. V posledných štyroch domácich zápasoch Serie A proti Sampdorii Inter zvíťazil a strelili 12 gólov.

Naopak Sampdoria nemá v tomto zápase o čo hrať. V druhej polovici sezóny sa im nedarí a z posledných 15 zápasov v Serii A získali len 16 bodov. V poslednom zápase však vyhrali, keď doma zdolali Fiorentinu 4:1. Sampdoria prehrala štyri z posledných piatich ligových zápasov. Sampdorii sa na ihriskách súperov príliš nedarí a v posledných desiatich ligových zápasoch vonku zaznamenala len jedno víťazstvo. Bolo to na pôde Venezie, ktorá sa nachádza na dne tabuľky, a ktorá zostúpila do nižšej súťaže. Minulú nedeľu prehrali hráči Sampdorie na pôde Lazia 2:0, čo je už druhýkrát z troch ligových zápasov vonku, keď nedokázali čo i len skórovať. Napriek tomu si zabezpečili svoj status v Serii A a teda nemajú o čo hrať. Tipujeme víťazstvo Interu, ktorý bude viesť v polčase a tiež aj v riadnom hracom čase. Na udržanie titulu to však nemusí stačiť.

Kľúčové fakty pred zápasom:

  • Sampdoria vyhrala len jeden z posledných desiatich ligových zápasov vonku
  • Inter v tejto sezóne Serie A vyhral 13 domácich zápasov
  • Sampdoria skórovala iba v jednom z posledných troch ligových zápasov vonku
  • Inter vyhral svoje posledné tri domáce ligové stretnutia, v ktorých strelili deväť gólov.
ZDROJ: peakpx.com

Záver

Inter nemá svoj osud vo vlastných rukách. Je mimoriadne pravdepodobné, že svoju sezónu ukončia futbalisti Interu domácim ligovým víťazstvom nad Sampdoriou. To im však neumožní úspešne obhájiť titul v Serii A, ak Miláno vyhrá na pôde Sassuoly. Sampdoria začiatkom tohto týždňa doma zvíťazila nad Fiorentinou, ktorá je mimo formy. Forma Sampdorie na pôde súperov nie je ale dobrá a Inter môže bez problémov vyhrať a viesť v polčase aj v riadnom hracom čase.