Nagasaki a Osaka pokračujú v realizácii plánov integrovaných letovísk (IR) napriek tomu, že vláda o zámere zatiaľ nepovedala definitívne slovo. Tieto dve prefektúry ako jediné predložili návrhy na vybudovanie kasínových stredísk a sú pripravené vynaložiť na svoje projekty viac peňazí.

Keď sa pred takmer rokom uzavrela lehota na predkladanie návrhov, pôvodne sa predpokladalo, že japonská vláda prijme rozhodnutie do konca roka 2022.

Nagasaki a Osaka sú však naďalej presvedčené, že čoskoro dostanú zelenú pre svoje integrované letoviská. Obe krajiny vstupujú do nových fiškálnych rokov a vo svojich rozpočtoch vyčleňujú viac peňazí na výstavbu stredísk.

ZDROJ: peakpx.com

Nagasaki vyčlenilo 11 miliónov dolárov

Nagasaki vyčlenilo vo svojom rozpočte na nasledujúci fiškálny rok, ktorý sa začne v apríli, 1,52 miliardy jenov (11,4 milióna USD). Prefektúra je stále optimistická a verí, že sa jej podarí otvoriť prvú fázu IR do roku 2027, a to aj napriek nedostatočnej reakcii vlády.

Prefektúra spolupracuje na výstavbe IR s rakúskou spoločnosťou Casinos Austria. Obe strany predpokladajú projekt v hodnote 438,3 miliardy JPY (3,8 miliardy USD), hoci zatiaľ nepredložili rozpis nákladov.

Nagasaki vo svojom rozpočte na roky 2023 – 2024 vyčlenilo takmer 427 miliónov JPY (3,16 milióna USD) pre svoje oddelenie na podporu IR. To predstavuje nárast o 147 % oproti minuloročnému rozpočtu. Z toho 99 miliónov JPY (733 491 USD) pôjde na náklady na inšpekcie a 93 miliónov JPY (689 037 USD) na zlepšenie cestovných zariadení.

Ďalších 71 miliónov JPY (526 039 USD) sa použije na pokrytie plánovacích činností súvisiacich s priestormi pre stretnutia, stimuly, konferencie a výstavy. Okrem toho Nagasaki vyčlení 157,3 milióna JPY (1,165 milióna USD) na programy zodpovedného hrania a závislosti od hazardných hier. Podľa vlády je to trojnásobok toho, čo minulý rok vynaložilo na programy proti závislostiam.

ZDROJ: shutterstock.com

Osaka obmedzuje výdavky na integrované letoviská

Osaka nie je pripravená úplne otvoriť svoj rozpočet na projekt IR. Vyčlenila 600 miliónov jenov (4,5 milióna USD), čo je približne tretina peňazí, ktoré vynakladá Nagasaki.

Rozpočet je o 6,4% nižší ako v prípade minuloročného rozpočtu, uvádza GGRAsia. Z tejto sumy je 115 miliónov JPY (852 035 USD) určených na „politické opatrenia“, zvyšok pokryje personálne náklady.

Osaka spolupracuje so spoločnosťami MGM Resorts International a Orix Corp a s miestnymi spoločnosťami. V súlade s predchádzajúcimi vyhláseniami bude rezort predstavovať počiatočnú investíciu vo výške 1,08 bilióna JPY (8 miliárd USD).

ZDROJ: peakpx.com

Existovala možnosť, že IR bude otvorený do roku 2027, potom do roku 2029. Avšak vzhľadom na to, že národná vláda je pomalá, sú pravdepodobné ďalšie odklady. Generálny riaditeľ spoločnosti MGM Bill Hornbuckle začiatkom tohto mesiaca uviedol, že je možné, že prvé fázy výstavby by sa mohli začať realizovať až po roku 2030.