Redakcia magazínu Winsider prináša v spolupráci s dlhoročným expertom na športové stávkovanie výber športových podujatí, ktoré sa oplatí sledovať. Čo (a ako) tipovať tento víkend?

Nedeľa 3.4.

FUTBAL   Taliansko     Serie A

Juventus – Inter Milano (kurz podľa experta 2.8 – 3.2 – 2.6)

Ďalší dôležitý dielik do skladačky v boji o titul v talianskej Serie A si doplníme v nedeľu večer, keď vo forme hrajúci Juventus privíta na svojom štadióne trápiaci sa Inter. Hráči Juve idú do tohto zápasu plní sebavedomia, keď v domácej súťaži neokúsili trpkosť prehry už úctyhodných 16 zápasov, v posledných štyroch dueloch zvíťazili a táto pozoruhodná „šnúra“ ich katapultovala už na štvrté miesto ligovej tabuľky, zabezpečujúce účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Na vedúce AC strácajú 7 bodov a pri súčasnej forme tímu ani boj o titul nie je utópiou, čo sa po prvej polovici sezóny zdalo byť absolútne nereálne.

V presne opačnej pozícii sú hráči Interu, v Lige majstrov vypadli s Liverpoolom, v posledných siedmich zápasoch Serie A zaknihovali len jediné víťazstvo, z líderskej pozície v Serie A klesli na tretiu priečku a v prípade prehry u svojho veľkého rivala v nedeľu večer by dokonca klesli až na štvrtú pozíciu, pričom by ich v tabuľke preskočili práve hráči turínskeho Juve. Veľa hráčov Interu nemá ideálnu formu, predovšetkým Lautaro Martinez a Nicolo Barella. Inter by úspech potreboval ako soľ a nebolo by lepšej cesty k navráteniu sebavedomia, ako zvíťaziť v tomto tzv. „Derby d´Italia“* proti svojmu odvekému rivalovi a historicky najúspešnejšiemu futbalovému klubu Talianska.

ZDROJ: peakpx.com

„Stará dáma“ na strane druhej, by víťazstvom potvrdila svoju skvelú formu a výrazne zvýšila svoje šance na boj o titul v talianskej Serie A. Myslíme si, že v tomto pre obe mužstvá veľmi dôležitom zápase uvidíme taktický boj, v ktorom sa oba tímy sústredia predovšetkým na zabezpečenú obranu s primárnou snahou neurobiť chybu v defenzíve. Vzhľadom k tomu predpokladáme, že zápas nebude mať víťaza a skončí zmierlivou deľbou bodov.

Náš tip: X

*Derby d’Italia (anglicky: Derby of Italy) je názov futbalového derby medzi milánskym Internazionale a turínskym Juventusom. Tento termín vymyslel už v roku 1967 taliansky športový novinár Gianni Brera. Je to obdoba španielskeho El Clásica a francúzskeho Le Classique.