Uplynulý víkend bolo na Superbowl nahlásených viac ako 100 miliónov online stávok. V medziročnom porovnaní ide o 25-percentný nárast. Prieskum bol získaný z 23 regulovaných štátov, v ktorých sú online športové stávky legálne. Počas víkendu bolo vytvorených 7,4 milióna nových online účtov, čo predstavuje nárast o 32 percent.

Analyzované lokality v okolí mesta Glendale Arizona

Štúdiu vykonala spoločnosť GeoComply, ktorá sa špecializuje na výskum údajov o polohe, kontrolu integrity a identity zariadení a nahlasovanie podvodov. Spoločnosť analyzovala aj údaje z viac ako 8 000 iGamingových účtov rozmiestnených na 100 000 miestach v okolí štadióna Glendale State Farm v Arizone, kde sa cez víkend konalo finále Superbowlu.

Prognóza Americkej hernej asociácie

Vlastný výskum American Gaming Association prináša niekoľko kľúčových poznatkov a pred zápasom zverejnila svoje predpovede.  Podľa nej si na Super Bowl vsadí približne 50,4 milióna ľudí (20 % dospelej populácie).

Najvyšší objem stávok bol zaznamenaný v New Yorku

Spoluzakladateľka a generálna riaditeľka spoločnosti GeoComply Anna Sainsbury uviedla: „Super Bowl LVII bol rekordnou udalosťou. Údaje GeoComply ukazujú, že záujem Američanov o legálne stávkovanie na Super Bowl nebol nikdy vyšší. Obrovské množstvo fanúšikov Philadelphie Eagles a Kansas City Chiefs pochádzalo z krajín, ktoré sú baštami legálneho športového stávkovania.“

Bolo zistené, že časť fanúšikov Kansas City Chiefs sa nachádza v štáte Missouri, kde športové stávkovanie zatiaľ nie je legálne. Údajne bolo zablokovaných 250 000 pokusov o stávkovanie z Missouri u prevádzkovateľov v regulovaných štátoch.  Najväčší objem stávok bol zaznamenaný v štáte New York.

ZDROJ: peakpx.com

Kybernetická kriminalita a bezpečnosť

Kybernetická kriminalita mala za následok viac ako 140 000 nahlásených pokusov o podvod, ktoré boli počas víkendu Super Bowlu zablokované v dôsledku krádeže identifikačných údajov, prevzatia účtu a hackerských útokov.

Sainsbury vysvetlila, že „online športové stávkovanie môže byť cieľom podvodov, ale keďže každý stávkar musí overiť svoju polohu, odvetvie má k dispozícii údaje, ktoré ho zastavia skôr, ako sa začne“.