Spoločnosť SG International N.V. so sídlom na ostrove Curacao čelí zákazu prevádzkovať hazardné hry na švédskom trhu. Švédsky úrad pre hazardné hry zistil, že spoločnosť pôsobí na trhu bez švédskej licencie, a v prípade, že prevádzkovateľ neprijme žiadne opatrenia, budú nasledovať ďalšie opatrenia zo strany úradu.

Švédsky úrad pre hazardné hry Spelinspektionen vydal príkaz, ktorým zakázal spoločnosti SG International N.V. so sídlom na ostrove Curacao podnikať vo Švédsku, pretože nemá potrebnú licenciu. Spoločnosť okrem iného prevádzkuje značku LuckyCrypto (luckycrypto.com).

ZDROJ: luckycrypto.com

Švédsky úrad pre hazardné hry začal vyšetrovanie spoločnosti SG International N.V. a jej značky LuckyCrypto na základe podozrenia, že spoločnosť sa zameriava na švédskych hráčov a švédsky trh bez toho, aby na to mala licenciu. Po tom, ako švédsky regulačný orgán skontroloval webovú stránku LuckyCrypto, sa zistilo, že stránka ponúka rôzne kasínové hry, takže vykonáva hazardné hry.

Regulátor ďalej zistil, že samotná webová stránka má informácie vo švédčine, jej zmluvné podmienky majú verziu vo švédčine a okrem toho má webová stránka marketingové iniciatívy zamerané na švédskych zákazníkov.

Spoločnosť SG International N.V., ktorá túto webovú stránku prevádzkuje, je registrovaná na ostrove Curacao a je držiteľom tamojšej licencie. Spoločnosť však nemá licenciu na ponúkanie produktov hazardných hier vo Švédsku, čo je povinná zákonná požiadavka na vykonávanie akýchkoľvek hazardných hier v krajine.

V dôsledku všetkých týchto zistení a v súlade so švédskymi právnymi predpismi o hazardných hrách Spelinspektionen zakázala spoločnosti SG International N.V. vykonávať túto činnosť.

ZDROJ: peakpx.com

Rozhodnutie má okamžitú platnosť. V prípade, že spoločnosť SG International N.V. neprijme opatrenia na základe rozhodnutia regulačného orgánu, budú nasledovať ďalšie opatrenia vrátane pokút.

Prísne predpisy o hazardných hrách zabezpečujú bezpečný trh

Cieľom prísnych švédskych predpisov v oblasti hazardných hier je nasmerovať všetky hazardné hry do ponúk zodpovedných, spoľahlivých a overiteľných prevádzkovateľov. Zo zákonných požiadaviek vyplýva, že všetci, ktorí pôsobia na švédskom trhu s hazardnými hrami, musia mať švédsku licenciu na hazardné hry, a že ostatní prevádzkovatelia bez licencie budú vylúčení.

Predpisy platia pre všetkých prevádzkovateľov hazardných hier a nezáleží na tom, či je daná spoločnosť registrovaná v inej krajine ako vo Švédsku.

V prípade, že daný prevádzkovateľ ponúka švédske menu, umožňuje vklady zo Švédska, ponúka informácie a marketing vo švédčine a je možné zaregistrovať si účet zo Švédska, jeho činnosť podlieha švédskemu zákonu o hazardných hrách a nemôže pôsobiť na švédskom trhu bez licencie. SG International N.V. nie je prvou spoločnosťou so sídlom na ostrove Curacao, ktorá trpí pod železnou päsťou švédskeho regulačného orgánu v oblasti hazardných hier. V septembri bol z rovnakých dôvodov zakázaný vstup na švédsky trh aj spoločnosti Ease Gaming N.V.