Očakáva sa, že vláda osobitnej administratívnej oblasti (OAO) Macao oznámi šesť víťazov výberového konania na kasína niekedy v prvej polovici decembra 2022, uvádza sa v novej správe.

TDM Radio, verejnoprávne médium v Macao, ktoré poskytuje obsah v dvoch úradných jazykoch regiónu, mandarínčine a portugalčine, 23.11. informovalo, že miestna vláda sa pripravuje zverejniť, ktoré zo siedmich uchádzajúcich sa kasínových firiem sa stanú súčasťou herného priemyslu tejto čínskej enklávy.

ZDROJ: peakpx.com

Platnosť licencií súčasných šiestich prevádzkovateľov hazardných hier v Macau vyprší koncom roka. Macao schválilo vydanie šiestich nových čerstvých koncesií, ktoré budú platiť od 1. januára 2023 do 31. decembra 2033.

Súčasnými prevádzkovateľmi a favoritmi na získanie nových licencií sú spoločnosti Las Vegas Sands, MGM Resorts, Wynn Resorts, Melco Resorts, Galaxy Entertainment a SJM Resorts. Trochu neistoty však predstavuje na poslednú chvíľu predložená, do značnej miery neočakávaná ponuka malajzijského herného gigantu Genting Group.

Macao sa usiluje o zvýšenie investícií

Ponuka spoločnosti Genting pravdepodobne nahráva Macau, keďže súčasných šesť prevádzkovateľov hazardných hier v regióne bude musieť presvedčiť úradníkov SAR, že zachovanie súčasného stavu je v najlepšom záujme regiónu namiesto prijatia nového subjektu.

ZDROJ: peakpx.com

Macao dúfa, že prostredníctvom tendra na udelenie novej licencie sa mu podarí diverzifikovať svoje hospodárstvo mimo oblasti hazardných hier. Začiatkom tohto mesiaca sa šesť kasínových subjektov dohodlo, že do svojich stredísk investujú spolu 100 miliárd MOP (12,4 miliardy USD), pričom tieto peniaze pôjdu do iných ako herných zariadení a atrakcií. Rozhlasová stanica TDM však dnes informovala, že Macao sa snaží získať viac investičného kapitálu, odkedy sa spoločnosť Genting hodila zapojila do tendra.

Šesť spoločností, ktorým Macao udelilo licenciu na prevádzkovanie hazardných hier od roku 2023, by teraz mohlo mať na účte približne 160 miliárd MOP (20 miliárd USD). Podľa rozhlasovej stanice TDM sa očakáva, že vyššie investície pripadnú na spoločnosti Sands a Galaxy, dvoch najväčších hráčov v Macao z hľadiska ročných príjmov.

Spoločnosti Sands a Galaxy by mohli byť povinné investovať po 50 miliárd MOP (6,2 miliardy USD) do nevýherných činností. Ostatní štyria sú údajne pripravení súhlasiť s 15 miliardami MOP (1,9 miliardy USD) pre každého.

Presné investičné požiadavky sa určia, keď sa Macao rozhodne, ktorým šiestim spoločnostiam udelí licenciu. Táto správa sa očakáva v priebehu nasledujúcich 15 dní, uvádza rozhlasová stanica TDM, čo znamená, že oznámenie sa očakáva do 9. decembra.

Po vyhlásení predbežných víťazov sa do nového roka dokončia presné podmienky a v ideálnom prípade sa podpíšu zmluvy.

ZDROJ: WINARCH

Investičné nápady

Macao údajne ponúklo kasínam niekoľko nápadov, kde by mohli minúť tieto nemalé peniaze. OAO už predtým požiadala strediská, aby svoje ponuky na udelenie licencie prispôsobili tak, aby sa zamerali na to, ako by sa v regióne mohol rozvíjať cestovný ruch a organizovať viac kultúrnych podujatí, ktoré by vyzdvihli Macao a zdravé vzťahy regiónu s pevninskou Čínou.

Medzi možnými investičnými nápadmi, ktoré by Macao s radosťou privítalo, sú múzeum umenia, hudobné a divadelné podujatia pod holým nebom, viac kongresových a konferenčných priestorov, tematické parky a námorné výlety.