Shubert Organization je najnovšou vplyvnou broadwayskou skupinou, ktorá kritizuje plány na vybudovanie kasína na newyorskom Times Square.

Spoločnosť Shubert, ktorá je najväčším vlastníkom divadiel na Broadwayi, sa pripojila k Broadwayskej lige a vyjadrila nesúhlas s návrhom realitného investičného fondu (REIT) SL Green na vybudovanie kasína vo svetoznámej divadelnej štvrti. Toto miesto by prevádzkovala spoločnosť Caesars Entertainment. Realitná spoločnosť a prevádzkovateľ Harrah’s predstavili tento návrh minulý mesiac.

V súčasnosti sú dve kasína v newyorskej oblasti – Resorts World New York City v Queense a MGM’s Empire City Casino v Yonkers – zariadeniami, ktoré využívajú iba hracie automaty. Štátny rozpočet na rok 2023 pravdepodobne otvorí cestu k tomu, aby sa z týchto miest stali kasína s plnohodnotnými službami, stolnými hrami a maloobchodnými stávkovými kanceláriami, ako aj k udeleniu tretej licencie pre zatiaľ neurčeného prevádzkovateľa.

ZDROJ: broadwaydirect.com

Spoločnosti Caesars a SL Green sa snažia presvedčiť majiteľov divadiel, že kasíno na Times Square by mohlo zmierniť problémy s kriminalitou a dopravou, ktoré túto oblasť sužujú, a zároveň by mohlo vytvoriť viac príležitostí pre miestne reštaurácie.

Odpor organizácie Shubert je relevantný

Plán SL Green/Caesars má svojich podporovateľov, medzi ktorých patrí Actors Equity, bývalý policajný komisár Bill Bratton a niekoľko reštaurácií v oblasti, uvádza New York Post. Bratton vytvoril pre projekt SL Green bezpečnostný plán.

Tejto podpore sa netreba vysmievať, ale niektorí miestni úradníci a obyvatelia už dlho vyjadrujú znepokojenie nad možnosťou umiestnenia herne na Manhattane, čo znamená, že ak bude udelená tretia newyorská herná licencia, táto víťazná spoločnosť bude možno musieť uvažovať o inej štvrti.

Spoločnosť Shubert však dáva jasne najavo, že je proti snahe o vybudovanie kasína na Times Square. V nedávnom podcaste viceprezident spoločnosti Shubert pre nehnuteľnosti Julio Peterson uviedol, že herňa by „rušila návštevníkov divadla a nemyslíme si, že je to pre našu štvrť to najlepšie“.

Peterson dodal, že nie je proti kasínu v New Yorku, ale nechce ho na Times Square.

ZDROJ: pixabay.com

Times Square nie je jedinou možnosťou kasína v New Yorku

V situácii, keď sa očakáva, že New York schváli tretie herné miesto v dolnej časti štátu, sa formuje konkurencia kasín v najväčšom meste USA a Times Square zďaleka nie je jedinou možnosťou.

Spoločnosť Wynn Resorts spolupracuje so spoločnosťou REIT Related Companies na návrhu herne Hudson Yards, zatiaľ čo Las Vegas Sands údajne uvažuje o integrovanom rezorte na notoricky ťažko obhospodarovateľnom pozemku v blízkosti ihriska Citi Field v Queense. O kasíno-hotel v New Yorku sa údajne zaujímajú aj spoločnosti Bally’s a Hard Rock International, hoci prvá z nich sa v najbližšom období sústredí na svoj projekt v Chicagu.

Na proces predkladania ponúk dohliada šesťčlenná skupina mestských a štátnych úradníkov a najmenej štyria členovia tejto skupiny musia dať súhlas na to, aby sa návrh na prevádzku hazardných hier mohol realizovať.

Pokiaľ ide o snahu o kasíno na Times Square, spoločnosť SL Green zatiaľ nezverejnila veľa podrobností o návrhu, ale očakáva sa, že sa to v najbližších mesiacoch zmení. Súčasné špekulácie sa podľa denníka Post sústreďujú na kasíno v butikovom štýle, špičkovú ponuku reštaurácií a luxusný hotel.