V najväčšom šlágri šiesteho kola Premier League bude Manchester United hostiť Arsenal. Manchester United ide do zápasu s deviatimi bodmi a v ligovej tabuľke sa nachádza na piatom mieste, zatiaľ čo Arsenal je na čele tabuľky s pätnástimi bodmi.

Analýza formy

United sú po nevydarenom začiatku sezóny opäť vo forme a pred týmto stretnutím budú dúfať, že predĺžia svoju sériu troch víťazstiev v rade. Arsenal sa tiež teší dobrej sérii, do tohto zápasu vstupuje s piatimi víťazstvami v piatich úvodných zápasoch sezóny a bude chcieť túto sériu predĺžiť.Manchester United vyhral nad Leicesterom City 1:0, čo je jeho tretie víťazstvo v rade a zároveň tretí zápas v rade, ktorý vyhral jednogólovým rozdielom. Futbalisti Manchesteru majú dve čisté kontá za sebou a ich nedávna séria je veľkým zlepšením oproti úvodným dvom prehrám. V útoku je však stále potrebné zlepšenie, keďže v posledných piatich zápasoch tím strelil viac ako gól len raz. Práve tu ich čaká najťažšia skúška, keďže čelia Arsenalu, ktorý má dobré skóre a solídne defenzívne čísla. Arsenal strelil dva alebo viac gólov v každom zo svojich piatich ligových zápasov a všetkých päť vyhral. V tomto zápase majú hráči Arsenalu navrch a budú sa usilovať o tretie čisté konto v rade. V siedmich stretnutiach s Manchestrom United utrpeli Gunners len jednu prehru.

Analýza zostavy

Manchester United ide do tohto zápasu pomerne silný a povzbudený tým, že bude mať k dispozícii všetkých svojich kľúčových hráčov. Nová posila Antony z Ajaxu by mal byť k dispozícii už na tento zápas, ale mohol by nastúpiť len z lavičky. Obranná dvojica Lisandro Martinez a Raphael Varane si počína dobre a očakávame, že títo dvaja budú v obrane pokračovať v solídnych výkonoch. Čo sa týka Arsenalu, zranenia sa hromadia a to je najväčšia hrozba pre ich ďalší dobrý štart. Zranili sa im stredopoliari Thomas Partey a Mohamed Elneny, čo znamená, že v defenzíve opäť nastúpi Sambi Lokonga. Kapitán Martin Odegaard sa zranil v poslednom zápase a bude teda robiť spoločnosť obrancovi Oleksandrovi Zinčenkovi na ošetrovni.

Kľúčové ukazovatele zápasu Arsenal – Fulham

  • Arsenal má na konte päť víťazstiev v rade.
  • Manchester United má na konte tri víťazstvá v rade.
  • Arsenal v doterajšom priebehu ligy skóroval 13-krát.
  • Manchester United strelil v piatich ligových zápasoch päť gólov.
  • Manchester United má na konte jedno víťazstvo v siedmich stretnutiach s Arsenalom.

Tip na zápas

Manchester United čaká najťažšia skúška v tejto sezóne na domácej pôde proti Arsenalu. Do tohto zápasu prichádzajú s tromi víťazstvami v rade, a to jednogólovým rozdielom, a iba v jednom z piatich ligových zápasov strelili viac ako gól. Stretnú sa s Arsenalom, ktorému sa v útoku naozaj darí a tiež je vo vynikajúcej fazóne po mentálnej stránke. Kanonieri Arsenalu strelili dva alebo viac gólov v každom zo svojich piatich ligových zápasov a v lige majú na konte dve a viac čistých kont vonku. Aj pre nich to bude zatiaľ najťažší súboj v sezóne a pri ich bodovej forme tipujeme skôr víťazstvo Arsenalu, hoci skórovať môžu obaja súperi.