Sobotňajší šláger Ligy národov v Lige A sľubuje zaujímavý futbal. Nemecko, ktoré v posledných 10 zápasoch zaznamenalo len jednu prehru a šesť čistých kont, si ide do Talianska po víťazstvo. Bude talianska misia pre Nemcov úspešná? Skúste si tipnúť.

Taliansko sa pripravuje na poriadnu futbalovú bitku v rámci Ligy národov UEFA. V skupine 3 Ligy A privíta Nemecko. V tejto skupine sa bude bojovať o každý bod, stretnú sa tu aj Anglicko s Maďarskom. Taliansko má čo dokazovať; hrá tento zápas po druhom neúspechu v kvalifikácii na majstrovstvá sveta v rade, ale zároveň je majstrom Európy. V poslednej súťaži Ligy národov postúpili Taliani do finále, ale napriek tomu, že hrali doma, skončili až tretí. Do tohto zápasu vstupujú po tom, čo v poslednom priateľskom zápase porazili Turecko 3:2. Bolo to tretie víťazstvo Talianska v posledných desiatich zápasoch; do tohto stretnutia nenastúpia ale v príliš dobrej forme, keďže v posledných štyroch zápasoch dokázali zvíťaziť len raz. V posledných šiestich zápasoch si pripísali len jedno čisté konto a rovnako je to aj v posledných šiestich domácich zápasoch. Taliansko má na konte dve víťazstvá v šiestich domácich zápasoch, pričom asi najpríjemnejším bolo víťazstvo 5:0 nad Litvou.

Na druhej strane, Nemecko je od prehry 0:2 s Anglickom, ktorá ho zároveň vyradila z európskeho šampionátu 2020, úplne iné. Odvtedy Nemci neprehrali v deviatich zápasoch a patria medzi tímy, ktoré si veľmi skoro rezervovali účasť na MS 2022. V šiestich z posledných deviatich zápasov si udržali čisté konto a v ôsmich z týchto deviatich zápasov strelili dva alebo viac gólov. V posledných piatich zápasoch vonku Nemecko iba remizovalo s Holandskom; v každom z predchádzajúcich štyroch zápasov vyhralo a v štyroch zápasoch strelilo dva alebo viac gólov. Ich forma v Lige národov je však nevyrovnaná; naposledy v tejto súťaži dostali od Španielska výprask 6:0. Časy sa rozhodne zmenili a nepredpokladáme, že by v blízkej budúcnosti utrpeli takú vysokú prehru, ale musia zlepšiť svoju sériu zápasov na ihriskách súperov. V posledných piatich zápasoch vonku v Lige národov zaznamenali iba jedno víťazstvo.

Kľúčové ukazovatele pred zápasom Taliansko – Nemecko

  • Taliansko dosiahlo tri víťazstvá v posledných 10 zápasoch.
  • Taliansko má v posledných šiestich zápasoch jedno čisté konto.
  • Nemecko má jednu prehru v 10 zápasoch.
  • Nemecko strelilo dva alebo viac gólov v ôsmich z posledných deviatich zápasov.
  • Nemecko má v posledných 10 zápasoch šesť čistých kont.
ZDROJ: peakpx.com

Záver

Taliansko naposledy zvíťazilo nad Nemeckom na majstrovstvách Európy v roku 2012. Potom sa stretli štyrikrát a Nemecko má na konte jedno víťazstvo, pričom tri stretnutia sa skončili remízou. Do tohto zápasu pôjde Nemecko s cieľom predĺžiť túto neporaziteľnosť proti Taliansku. V posledných zápasoch sa im tiež darilo a budú tu favoritmi, aj keď hrajú na talianskej pôde. Tipujeme víťazstvo Nemecka.

Liga národov

Liga národov UEFA 2022/2023 bude treťou sezónou Ligy národov UEFA, medzinárodnej futbalovej súťaže, ktorej sa zúčastňuje 55 národných mužských futbalových tímov z členských asociácií UEFA. Bude sa konať od 2. júna do 27. septembra 2022 (súboje v skupinách) a v júni 2023 (Finálový turnaj Ligy národov). V marci 2024 sa potom uskutoční play-out, čiže súboje o udržanie v Lige C. Prvenstvo z predchádzajúcej sezóny obhajuje tím Francúzska.