Týždeň bezpečného hrania 2022 priniesol takmer 30 miliónov zobrazení na Twitteri, Facebooku a Instagrame, čím prekonal všetky doterajšie rekordy tohto podujatia organizovaného odvetvím hazardných hier.

Údaje o zapojení do príspevkov súvisiacich s Týždňom bezpečného hrania, ktorý sa konal od 17. do 23. októbra, ukázali, že v porovnaní s rokom 2021, keď bolo zaznamenaných 25 miliónov zobrazení, došlo k 21% nárastu.

Okrem toho oficiálna webová stránka Týždňa bezpečnejšieho hrania 2022 zaznamenala desiatky tisíc návštev.

ZDROJ: safergamblinguk.org

Kampaň podporilo veľké množstvo verejne známych osobností, ktoré propagovali bezpečnejšie stávkovanie. Patrili k nim vysokopostavení poslanci a politickí kolegovia z rôznych strán vrátane ministra pre hazardné hry poslanca Damiana Collinsa, ako aj známe športové osobnosti, ako napríklad bývalý futbalový manažér Harry Redknapp.

Úspech podujatia sprevádzala podpora viacerých zainteresovaných strán v celom odvetví hazardných hier v Spojenom kráľovstve vrátane BGC, Bacta a Lotteries Council and Bingo Association.

Cieľom tohto podujatia je naštartovať rozhovor medzi zamestnancami, zákazníkmi a ich blízkymi o bezpečnejšom hraní hazardných hier a poukázať na dostupné nástroje, ktoré ľuďom pomôžu kontrolovať ich správanie pri stávkovaní.

ZDROJ: peakpx.com

Výkonný riaditeľ BGC Michael Dugher povedal: „Kampaň opäť zvýšila povedomie o bezpečnejšom hraní a predstavila čoraz populárnejšie nástroje bezpečnejšieho hrania – ako sú časové limity a limity vkladov – ktoré existujú len v regulovanom odvetví. Dôležité je, že sme opäť upozornili aj na všetky služby odbornej pomoci a podpory, ktoré sú financované z prostriedkov samotného odvetvia hazardných hier, a ktoré sú k dispozícii tým, ktorí ich potrebujú, čím sme zabezpečili, že milióny ľudí, ktorí si radi pravidelne zahrajú, tak budú môcť aj naďalej robiť v bezpečnom a zodpovednom prostredí.

Záväzok regulovaného odvetvia k bezpečnejšiemu hraniu hazardných hier sa však netýka len jedného týždňa v roku. Je to naše poslanie na každý týždeň v roku. Milióny ľudí si užívajú stávkovanie bezpečne a zodpovedne a klesajúca a nízka miera problémového hrania naznačuje, že práca, ktorú sme v BGC vykonali na podporu bezpečnejšieho hrania, má vplyv,“ dodal Dugher.

Začiatkom tohto týždňa BGC tiež vyzvala nedávno vymenovaného premiéra Riša Sunaka, aby v rámci revízie zákona o hazardných hrách uskutočnil „rozumné“ reformy v oblasti hazardných hier.