Ázijský prevádzkovateľ kasín Galaxy Entertainment Group Limited zverejnil svoje finančné výsledky za prvý polrok, podľa ktorých sa jeho čistý zisk medziročne zvýšil o takmer 133 % na približne 121,7 milióna USD.

Podľa správy spoločnosti GGRAsia prichádza táto pozitívna správa pre firmu kótovanú na burze v Hongkongu po tom, čo za rovnaké šesťmesačné obdobie minulého roka zaznamenala deficit vo výške viac ako 367,5 milióna USD, a to najmä v dôsledku vplyvov pandémie koronavírusu, a následne v druhom polroku zaznamenala súvisiaci deficit vo výške približne 146,5 milióna USD.

Triumfálne trio

Galaxy Entertainment Group Limited je zodpovedná za pôsobivé objekty StarWorld Macau, Broadway Macau a Galaxy Macau a jej čisté príjmy za šesť mesiacov do konca júna údajne medziročne vzrástli o viac ako 71 % na približne 1,3 miliardy USD. Zdroj spresnil, že prevádzkovateľ okrem toho zaznamenal nárast upraveného zisku pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou za prvý polrok o niečo viac ako 280 % na necelých 257 miliónov USD.

Zostávajúca zdržanlivosť

Lui Che Woo je predsedom predstavenstva spoločnosti Galaxy Entertainment Group Limited a v oficiálnom vyhlásení uviedol, že druhý štvrťrok 2021 predstavoval „štvrtý po sebe idúci štvrťrok rastu hrubých príjmov z hazardných hier“ v Macau. Ďalej však údajne vyhlásil, že sa tak stalo napriek tomu, že bývalá portugalská enkláva zaznamenala „sporadické prepuknutia“ koronavírusu, ktoré sa začiatkom tohto mesiaca zavŕšili výskytom štyroch prípadov miestneho „delta variantu“.

Osobitná výkonnosť

Pokiaľ ide o jednotlivé nehnuteľnosti, spoločnosť Galaxy Entertainment Group Limited údajne tvrdí, že jej 3 458-izbový hotel Galaxy Macau zaznamenal v prvom polroku takmer 300 % zlepšenie zisku pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou na približne 217,1 milióna USD, keďže príjmy z hazardných hier vzrástli o 82,6 % na 764,5 milióna USD. Neďaleko stojaca prevádzka StarWorld Macau údajne zaznamenala nárast vlastných pridružených príjmov o 251 % na 39,2 milióna USD, pričom jej herná prevádzka zaznamenala nárast príjmov o 81,9 % na približne 239 miliónov USD.

Napriek týmto lepším výsledkom Lui vyhlásil, že jeho firma sa rozhodla nevyplatiť investorom dividendy za prvý polrok „vzhľadom na pretrvávajúci vplyv koronavírusu“, ktorý by mohol mať na jej podnikanie.