V prichádzajúcom kole Premier League sa Chelsea predstaví doma proti Manchestru United. Tento zápas sa pravdepodobne stane tiež najväčším ťahákom víkendu, keďže ide o útok na prvú štvorku.

(22 októbra 2022 – 18:30) Chelsea ide do zápasu s 20 bodmi na štvrtom mieste, Manchester United má 19 bodov a je piaty. Oba tímy odohrali zápasy uprostred týždňa, Chelsea remizovala s Brentfordom 0:0, zatiaľ čo Manchester United vyhral doma s Tottenhamom Hotspur 2:0.

Analýza formy

Chelsea zaznamenala päť čistých kont v rade a napriek remíze 0:0 s Brentfordom v poslednom zápase sa bude cítiť veľmi sebavedomo. V posledných piatich zápasoch zaznamenali hráči Chelsea štyri víťazstvá a v siedmich zápasoch neprehrali. Päťkrát v posledných šiestich zápasoch strelili dva alebo viac gólov. Manchester United sa tiež už v podstate stabilizoval od zahanbujúcej prehry 6:3 s Manchestrom City. Do tohto zápasu vstupujú hráči ManU bez prehry v piatich zápasoch a udržali si aj tri čisté kontá v rade. V posledných piatich zápasoch trikrát strelili dva alebo viac gólov.

Analýza zostavy

Manchestru United bude v tomto zápase stále chýbať kapitán Harry Maguire, ale keďže Raphael Varane a Lisandro Martinez si v obrane počínajú dobre, absencia anglického reprezentanta nebude až tak citeľná. Anthony Martial je tiež vylúčený, ale náhradný kapitán Bruno Fernandes si vedie dobre a bude aj v tomto zápase kľúčovým hráčom. Chelsea čaká dlhé obdobie bez N’Golo Kanteho a Reecea Jamesa, ktorí sú zranení, ale veľkým objavom v tíme je zase Kepa. Španiel má pred týmto zápasom päť čistých kont v rade.

Kľúčové ukazovatele zápasu Chelsea – Manchester United

  • Chelsea neprehrala v posledných piatich zápasoch.
  • Manchester United má tri čisté kontá v rade.
  • Chelsea má päť čistých kont v rade.
  • Manchester United dosiahol tri víťazstvá v 11 ligových zápasoch vonku.
  • Chelsea doma neprehrala v ôsmich ligových zápasoch v rade.

Tip na zápas

Chelsea aj Manchestru United sa v poslednom čase darí. Očakáva sa, že tieto dva tímy sa stretnú v boji o prvú štvorku; obe strany sa v sezóne rozbiehali pomaly, ale postupne sa doťahujú a delí ich len jeden bod. Priebeh tohto zápasu je ťažké predpovedať, ale Chelsea sa v lige darí doma, čo by jej malo dať výhodu. Manchester United zatiaľ neukazuje vonku veľkú silu a preto sa prikláňame k predpovedi, že v sobotňajšom zápase uspeje londýnske mužstvo.