Nový singapurský regulačný orgán pre hazardné hry (GRA) začal fungovať od 1. augusta, keď začal platiť zákon o úrade pre reguláciu hazardných hier (Gambling Regulatory Authority).

Singapurský regulačný orgán pre hazardné hry bude pôsobiť ako konsolidovaný regulačný orgán, čo mu umožní účinne sledovať technologické trendy a trendy v oblasti hazardných hier, primeranejšie reagovať na nové produkty v oblasti hazardných hier a zaujať komplexnejší a koherentnejší prístup k politikám v oblasti hazardných hier.

GRA bude spolupracovať s ministerstvom pre sociálny a rodinný rozvoj a Národnou radou pre problémové hranie (NCPG) s cieľom chrániť Singapurčanov pred škodlivými účinkami hazardných hier, zatiaľ čo singapurské policajné sily (SPF) budú naďalej presadzovať dodržiavanie pravidiel proti nezákonným činnostiam v oblasti hazardných hier.

Singapurské zákony o hazardných hrách boli aktualizované a harmonizované v rámci zákona o GC. V zákone sa tiež konsolidujú trestné činy nezákonného hrania hazardných hier a regulácia hazardných hier (okrem kasín) v rámci jedného zákona. Zákon o stávkovaní, zákon o spoločných herniach, zákon o súkromných lotériách a zákon o hazardných hrách na diaľku budú zodpovedajúcim spôsobom zrušené.

GRA bude vydávať licencie prevádzkovateľov hazardných hier pre služby hazardných hier, ako sú stávky a lotérie, herne s výhernými prístrojmi a hazardné hry v súkromných zariadeniach. GRA zabezpečí, aby boli držitelia licencií spôsobilí poskytovať služby v oblasti hazardných hier, a bude vyžadovať od držiteľov licencií zodpovednosť za vykonávanie hazardných hier.

ZDROJ: WINARCH

Zákon o GC zavedie režimy všeobecných licencií pre menej rizikové produkty hazardných hier, ako sú propagačné lotérie na podporu podnikania. Hoci prevádzkovatelia, ktorí ponúkajú takéto činnosti, nemusia mať individuálnu licenciu od GRA, musia pred ponúknutím príslušnej činnosti splniť požiadavky všeobecnej licencie.

Zákon o GC umožní spoločenské hazardné hry medzi rodinou a priateľmi v domácnostiach. Toto povolenie pre spoločenské hazardné hry v domácnostiach sa však nebude vzťahovať na online platformy vzhľadom na praktické ťažkosti pri určovaní vzťahu osôb v online kontexte, či je online hazardná činnosť skutočne spoločenskou hrou medzi rodinou a priateľmi. SPF podnikne kroky na presadzovanie práva proti zločineckým syndikátom, ktoré sa snažia využiť túto výnimku na vykonávanie nezákonných hazardných hier.

ZDROJ: WINARCH

Zákon o SP uplatňuje trojstupňovú štruktúru sankcií za trestné činy nezákonného hrania hazardných hier (online aj fyzických), ktorá rozlišuje medzi hráčmi, sprostredkovateľmi a prevádzkovateľmi. Najvyššie tresty budú ukladané prevádzkovateľom, keďže ich vina je najvyššia, po nich nasledujú agenti a potom hráči.

Sankcie za nezákonné hazardné hry sa sprísnia, aby boli silným odstrašujúcim signálom pre zločinecké syndikáty. Zástupné hazardné hry v kasínach a herniach s hracími automatmi budú trestné.