V druhom hracom dni anglickej Premier League čaká Chelsea na Stamford Bridge veľké londýnske derby, v ktorom privíta Tottenham. Ide o zápas, ktorý by mohol mať vážny vplyv na umiestnenie v prvej štvorke na konci sezóny, napriek tomu, že liga 2022/23 sa len začala. Obe strany začali novú sezónu víťazne, Chelsea vyhrala vonku proti Evertonu 1:0, zatiaľ čo Spurs vyzerali výborne pri domácom víťazstve 4:1 proti Southamptonu. Blues boli v posledných stretnutiach lepší ako Spurs, ale hostia vstúpia do tohto zápasu s vysokým sebavedomím.

Analýza formy

Oba tímy otvorili novú sezónu tromi bodmi, ale Spurs boli pri porovnaní oboch tímov pôsobivejší s tým, ako často boli pred bránkou. Chelsea predviedla proti Evertonu solídny výkon, kontrolovala držanie lopty a vytvorila 1,64 očakávaných gólov oproti 0,67 gólu Evertonu..

Obe strany sú v konzistentnej gólovej forme od minulej sezóny, pričom Chelsea skórovala v šiestich z posledných siedmich zápasov a Spurs v deviatich z posledných desiatich.

Analýza zostavy

Chelsea v lete doplnila svoj tím o Raheema Sterlinga v útoku a Kalidoua Koulibalyho z Neapola v obrane, ktorí už debutovali proti Evertonu. Bude zaujímavé sledovať, ako tréner Thomas Tuchel pristúpi k sezóne bez etablovaného hráča č. 9 v tíme po odchode Romelua Lukakua do Interu a Timo Wernera do RB Lipsko. Tuchel postavil svoj tím do plynulej prednej trojice s Havertzom na pozícii prvého útočníka, ktorého však podporujú pohybom Sterling a Mount. V prípade Spurs má tréner Antonio Conte dobrú úroveň kontinuity vo svojej základnej jedenástke s januárovým príchodom Dejana Kulusevského, ktorý sa okamžite zapracoval.

Kľúčové ukazovatele zápasu West Ham – Manchester City

Chelsea je neporazená v 12 zápasoch proti Tottenhamu v 90-minútovom riadnom hracom čase, pričom vyhrala posledné štyri.

Chelsea si proti Tottenhamu udržala štyri čisté kontá za sebou, pričom od septembra 2020 nedala svojmu londýnskemu súperovi gól.

Oba tímy skórovali v piatich z posledných siedmich zápasov Chelsea a v štyroch z posledných piatich zápasov Spurs.

V šiestich z posledných ôsmich vzájomných stretnutí padlo pod 2,5 gólu.

Tottenham vyzeral proti Southamptonu smerom dopredu nebezpečne, keď kontroloval 58% držania lopty, pričom na súperovu bránu vyslal 14 striel a pustil len šesť.

Tip na zápas

V tomto zápase tipujeme, že oba tímy rozvlnia sieť. Spurs mali v posledných sezónach proti Chelsea strašnú smolu, ale minulý víkend si veľkým domácim víťazstvom poriadne zdvihli sebavedomie. V zápase, ktorý bude pravdepodobne vyrovnaný a bojovný, majú oba tímy dostatok ofenzívnych schopností na to, aby strelili aspoň jeden gól. Ide o dôležitý šesťbodový zápas medzi dvoma stranami, ktoré očakávajú postup do prvej štvorky, a ktoré budú mať ambície získať titul. Výsledok 1:1 sa zdá byť celkom pravdepodobný.