Venezuelský prezident Nicolas Maduro vlani schválil právny rámec, ktorý umožňuje prevádzku kasín v krajine. Keďže krajina hľadá nové zdroje príjmov, Maduro schválil aj príchod kasín na viac ako desiatku nových miest, keďže sa snaží prilákať viac turistov.

Venezuela prešla ťažkým politickým obdobím. Pod vedením súčasného prezidenta Nicolása Madura krajina zažila boj s infláciou a chudobou a stala sa „vyvrheľom“ na medzinárodnej scéne. Motýlí efekt ruskej invázie na Ukrajinu však vytvoril nové príležitosti pre autokratický režim, ktorý si užíva oddych od sankcií voči nemu, keďže jeho ropa je surovinou celosvetového významu a od marca aj s celosvetovým nedostatkom. To však nie je všetko, pretože prezident Maduro sa rozhodlo postupne opäť povoliť prevádzkovanie kasín a hazardných hier.

ZDROJ: peakpx.com

Zrušenie Chávezovho odporu voči hazardným hrám

Hazardné hry, ktoré boli predtým zakázané za vlády Huga Cháveza, predchádzajúceho prezidenta krajiny a dlhoročného silného muža, ktorý zomrel v roku 2013, Maduro považuje za spôsob, ako posilniť štátnu pokladnicu. Maduro nemá predsudky ako jeho predchodca, ktorý tvrdil, že kasína spôsobujú sociálny úpadok.

Do krajiny však neprišli len kasína, pretože v súčasnosti sa prijímajú aj kryptomeny, a to konkrétne na účely hazardných hier. Ciudad Jardin, jedno z kasín v krajine, už prijíma rôzne digitálne meny vrátane Bitcoinu a Tetheru. Je to tiež jeden z najnovších prírastkov na novo regulovaných trhoch s hazardnými hrami pod vedením prezidenta Madura.

Kasíno začalo prijímať kryptomeny tento mesiac prostredníctvom kryptomenovej burzy CoinCoinX, ktorá takéto transakcie umožňuje. Tento kasínový rezort v štýle Las Vegas sa nachádza na ostrove Isla Margarita v Nueva Esparta a zameriava sa na prilákanie turistov, ktorí vďaka uvoľneniu sankcií začínajú prúdiť cez hranice.

ZDROJ:WINARCH

Desiatky lokalít schválených pre nové kasína

Maduro má však oveľa vážnejšie ambície a chce, aby ďalšie kasína pribudli na miestach, ako sú Caracas, Miranda, Nueva Esparta, Aragua, Lara, Zulia a ďalšie. Hoci Venezuela môže využiť ďalšie peniaze, ktoré získa z kasín, financie krajiny sú v zúfalej situácii.

Madurova vláda začala obmedzovať dotácie do rôznych častí hospodárstva vrátane dodávok vody a elektriny. Priemerný Kolumbijčan zarába 25 dolárov mesačne, čo je výsledok dlhoročných sankcií, ktoré krajinu obmedzili a priviedli ju nad ekonomickú priepasť.