Kontroverzný stávkový mág Stu Feiner sa pustil do Jaromíra Jágra. V podcaste pred finále Stanleyho pohára vo veľkom hovoril o údajných starých dlhoch hokejovej legendy za tipy na stávky. Pikantnú záležitosť rozvádza portál isport.cz.

V jednom momente mi dlhoval asi 1,3 milióna dolárov,“ tvrdí aktér útoku Stu Feiner. Ťažko povedať, či sa vôbec dá veriť rečiam človeka, ktorý bol súdený za falošnú reklamu. Najmä keď samotný Jágr jeho slová pre denník Blesk kategoricky poprel. „Zdá sa mi, že sa zbláznil…“ povedal Jágr s nadhľadom.

Ak niekto nepozná meno Stuart Feiner, ide o rodáka z Long Islandu, ktorý sa stal známou osobnosťou v odvetví športového stávkovania. A to veľmi kontroverznou. Niektorí ho považujú za priekopníka stávkovania s hendikepom, mnohí iní za exhibicionistu a človeka, ktorému sú slová ako pravda, česť a morálka úplne ľahostajné.

ZDROJ:WPC

Faktom je, že počas svojej stávkovej kariéry dokázal zarobiť a prehrať závratné sumy. Presnejšie povedané, milióny dolárov. Koncom 90. rokov dostal v New Yorku pokutu 13 000 dolárov za nepravdivú a zavádzajúcu reklamu.

Čo to teda bolo? Zaručené tipy a rady na stávkovanie, ktoré Stu Feiner vždy obchodoval na hrane. A jeho „klienti“ boli často neúspešní a často zúfalí stávkari. Jeho divoký životný príbeh dokonca inšpiroval film The Max Limit s Al Pacinom v hlavnej úlohe.

A teraz sa tento búrlivý športový hráč, ktorého agentúra údajne poskytuje tipy slávnym hokejistom, pustil do Jaromíra Jágra.  A urobil to v populárnom hokejovom podcaste Spittin‘ Chiclets.

Áno, áno, Jaromír Jágr, ten hajzel. Jaromír, choď do prdele! Ešte stále mi dlžíš 60 000 dolárov, ty hajzel!“ kričal 60-ročný Feiner. O čo išlo? O 30 rokov starom príbehu, v ktorom sa údajne stretol s vtedajšou mladou hviezdou Pittsburghu.

Jágr v tom čase údajne stávkoval prostredníctvom inej stávkovej kancelárie, u ktorej údajne prehral 1,3 milióna dolárov. „Vsádzal 100 000 dolárov za hru. Jeden bookmaker mi povedal, že je hrozný a že by som mu možno mohol pomôcť. Tak som mu zavolal,“ stavia sa Feiner takmer do úlohy dobrodinca.

Potom skúsený „handicaper“ údajne poradil budúcemu najproduktívnejšiemu Európanovi v histórii NHL, na čo má vsadiť. A Jágr mal vyhrať približne 130-tisíc dolárov, načo kladenský velikán údajne prestal komunikovať a nechcel zaplatiť za služby stávkovej kancelárie. „Vymáhal od nás peniaze a potom nám nezaplatil. Nebol k nám vôbec ústretový,“ tvrdí Feiner v podcaste.

Legendárna šesťdesiatosmička obvineniam vôbec nerozumie. „Niekto si zrazu spomenul, že mu dlhujem peniaze už 30 rokov? Musí byť blázon!“ povedal Jágr pre denník Blesk.

Faktom je, že keby si Feiner svoj príbeh vymyslel alebo ho aspoň prifarbil, nebolo by to prekvapenie. O nekritických praktikách kontroverzných stávkarov nájdete veľa informácií na špecializovaných webových stránkach.

Každý naozaj dobrý psychológ by vám po niekoľkých minútach rozhovoru s ním povedal, že je patologický klamár. A to z mnohých dôvodov,“ charakterizuje Feinera napríklad Oskeim Sports.

ZDROJ:WPC

Jeho taktika pri získavaní „klientov“ je vraj jasná. „Najskôr podrobne opisuje počet klientov, ktorí sa s ním stretli v Las Vegas. Feiner sa tiež spolieha na provokatívny jazyk, aby nalákal klientov, pričom všetky jeho argumenty sú založené na fikcii. Nakoniec Feiner ponúka neúspešnému stávkarovi „zaručené východisko“ z jeho súčasnej finančnej situácie pomocou schémy rýchleho zbohatnutia,“ píše Oskeim Sports a dodáva, že jeho správanie je prinajmenšom neetické.