Na území mesta Trenčín bude platiť zákaz hazardu. Rozhodli o tom v stredu poslanci mestského zastupiteľstva. Schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia  o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta Trenčín, ktorý predložil poslanec Peter Hošták.

Na území Trenčína dostal hazard neočakávanú stopku. Mestskí poslanci schválili v stredu 18. mája všeobecne-záväzné nariadenie, ktoré rieši jeho reguláciu.

ZDROJ: Image by jandzur from Pixabay 

S návrhom na reguláciu hazardu opätovne prišla skupina poslancov za najväčšie sídlisko Juh. Počas májového rokovania zastupiteľstva ho predložil Peter Hošták, ktorý považuje hazard za tichú epidémiu a ​poukazuje na to, že počas covidového roka 2020 minuli obyvatelia v herniach, ktoré sa nachádzajú na území mesta, takmer 20 miliónov eur.

„Čo je suma, ktorá už vážne ruinuje množstvo ľudí,“ skonštatoval.

Nové všeobecne záväzné nariadenie zakazuje umiestnenie kasín na celom území mesta Trenčín v hoteloch, moteloch a penziónoch, v budovách pre obchod a služby a v budovách pre kultúru a na verejnú zábavu. Herne bude zakázané umiestniť v rovnakých budovách a navyše aj v bytových domoch.

Zastupiteľstvo prijalo nové všeobecne záväzné nariadenie na druhýkrát. V septembri minulého roka na jeho schválenie chýbal jediný hlas, v stredu zaň hlasovalo 14 poslancov, čo je potrebná trojpätinová väčšina mestského parlamentu.

Nové všeobecne záväzné nariadenie nadobudne účinnosť 15 dní od jeho zverejnenia na úradnej tabuli.