Streamovací gigant Twitch zakáže všetky streamy neregulovaných webových stránok s kasínom v novej aktualizácii, ktorá vstúpi do platnosti 18. októbra.

Zdieľanie odkazov alebo odporúčacích kódov na propagáciu automatov, rulety a hier s kockami je zakázané už od augusta 2021. Spoločnosť Twitch však uviedla, že „zaznamenala, že niektorí ľudia tieto pravidlá obchádzajú a vystavujú našu komunitu potenciálnej ujme“.

V dôsledku toho teraz streamovacia platforma prijala rozhodnutie zakázať prenosy na webové stránky ponúkajúce tieto hry, ak nespĺňajú určité regulačné limity.

ZDROJ: Canva.com

Platforma uviedla, že čoskoro poskytne všetky podrobnosti o tejto politike, aby „všetci mali jasno v našich nových pravidlách ešte pred tým, ako nadobudnú účinnosť 18. októbra„.

Zatiaľ však Twitch len uviedol, že „zakáže streamovanie z hazardných stránok, ktoré obsahujú automaty, rulety alebo hry s kockami, ktoré nemajú licenciu buď v USA, alebo v iných jurisdikciách, ktoré poskytujú dostatočnú ochranu zákazníkov„.

Zatiaľ čo streameri čakajú na ďalšie objasnenie toho, ktoré stránky budú presne zakázané, Twitch vyčlenil štyri kasína s kryptomenami, ktorých sa to týka: Stake.com, Rollbit, Duelbits a Roobet, čo naznačuje, že hlavným cieľom zákazu bude pravdepodobne sektor kryptomien ako celok. Všetci štyria prevádzkovatelia majú licenciu z Curaçao, čo znamená, že pravidlá sa pravdepodobne dotknú držiteľov licencií z Curaçao vo všeobecnosti, ale status stránok s licenciou z iných trhov s miestom dodania môže byť menej jasný.

ZDROJ: shutterstock.com

Spoločnosť Twitch dodala, že „bude naďalej povoľovať webové stránky, ktoré sa zameriavajú na športové stávky, fantasy športy a poker„.

Jej zameranie na webové stránky, a nie na samotné hry, však naznačuje, že streamovanie týchto hier by mohlo byť stále zakázané, ak sa hrajú na webovej stránke, ktorú Twitch považuje za primárne kasínovú.