Nemecká verejnosť v roku 2021 minula 7,9 miliardy eur na nákup lotériových tiketov, čo predstavuje mierny pokles oproti predchádzajúcemu roku, hoci online predaj lotérie naďalej rástol.

Z údajov Nemeckého štátneho lotériového zväzu (DLTB) vyplýva, že prostredníctvom stávok a odvodov sa pre verejný prospech vygenerovalo 3,2 miliardy eur, čo predstavuje približne 8,8 milióna eur denne. Táto suma je určená na sociálne programy, šport, kultúrne aktivity, ochranu pamiatok a životného prostredia.

Axel Holthaus, spoločný výkonný riaditeľ spoločnosti Toto-Lotto Niedersachsen, ktorá od 1. januára tohto roku prevzala predsedníctvo DLTB, uviedol, že výsledky sú vzhľadom na výkyvy výherného fondu a menší počet jackpotových cyklov uspokojivé.

ZDROJ: peakpx.com

V priebehu roka zostala hra Lotto 6zo49 najobľúbenejšou hrou, ktorá predstavovala 4,0 mld. eur alebo 50,6% z predaja vo všetkých kanáloch. Prispela k tomu zmena žrebovacieho vzorca, ktorá viedla k vyšším výhram vo všetkých kategóriách a k väčším jackpotom. Hráčov prilákala aj celoeurópska lotériová hra Eurojackpot, ktorej tržby predstavovali 1,4 mld. eur (17,7%). V medziročnom porovnaní však došlo k poklesu v dôsledku kratších jackpotových fáz, ktoré viedli k nižším možným výhram.

Napriek tomuto poklesu celkového predaja sa predaj online tiketov medziročne zvýšil o 7,8% na 985 mil. Podľa spoločného výkonného riaditeľa spoločnosti Holthaus Svena Osthoffa to svedčí o tom, že členovia DLTB sú schopní plniť svoju povinnosť smerovať hazardné hry na regulované portály.

ZDROJ: peakpx.com

Dodal, že tomuto úsiliu ešte viac pomohlo zavedenie novej štátnej zmluvy o hazardných hrách (GlüNeuRStV) od 1. júla 2021.

„Komplexný politický konsenzus podporujúci Štátnu zmluvu o hazardných hrách na rok 2021 je úspechom, pretože v opačnom prípade by existovala mozaika predpisov o hazardných hrách, čo by malo škodlivý vplyv na ochranu hráčov a maloletých,“ vysvetlil Osthoff.

Na začiatku trojročného pôsobenia Toto-Lotto Niedersachsen na čele DLTB, ktoré nahradilo Lotto Rheinland-Pfalz, Holthaus uviedol, že jednou z jeho kľúčových priorít bude zlepšenie lotériových produktov, ktoré združujú hráčov v jednotlivých spolkových krajinách, aby mohli lepšie konkurovať rozširujúcemu sa trhu s igamingom.

Osthoff dodal: „Tešíme sa, že budeme môcť využiť naše digitálne skúsenosti na pomoc DLTB. Je dôležité, aby sme prostredníctvom tejto digitálnej transformácie udržali ciele slúžiť spoločnému dobru.“