Na rozdiel od mnohých iných športov môže byť určenie, kto sú najlepší hráči všetkých čias, v profesionálnom pokri zložité. Vzhľadom na charakter hry je ťažké povedať, čo robí pokrového hráča skvelým. Do rebríčka ich možno zaradiť na základe ich výhier, ale množstvo zarobených peňazí nemusí byť jediným kritériom, ktoré definuje dobrého pokrového hráča.

Zoznam najlepších hráčov všetkých čias, ktorý zostavili špecialisti na poker z Capital Casino v americkom Sacramente, môže byť subjektívny, avšak posudzovať zvolené kritériá môže len niekto, kto pokru rozumie. Špecialisti osobitne hodnotili štýl hry, osobnosť hráča a jeho úspechy. Samozrejme takýto zoznam nie je absolútny a nie je jeho účelom znevažovať iných skvelých hráčov, ktorí sa doň z nejakého dôvodu nedostali.

Tu je teda 10 najlepších pokrových hráčov všetkých čias (bez určenia poradia):

DOYLE BRUNSON – TEXAS DOLLY

Prvý v zozname je ten, ktorý obstál v skúške času. Doyle Brunson, ktorý má dnes 87 rokov, hral profesionálny poker viac ako 50 rokov. Počas svojej epickej kariéry nazbieral do vrecka množstvo víťazstiev, predovšetkým 10 náramkov z World Series of Poker, vrátane Main Eventu v rokoch 1976 a 1977. Vo veku 84 rokov sa dokonca dostal na finálový stôl WSOP a v roku 2004 sa vo veku 71 rokov stal rekordérom ako najstarší víťaz podujatia Poker Tour.

Stal sa jedným z najuznávanejších hráčov pokru v histórii. Jeho kariérny turnajový zárobok predstavuje 6,2 milióna dolárov. Brunsonova veľkosť pramení z jeho inštinktu, prirodzeného citu pre hru a skúseností, ktoré nadobudol, keď za tie roky videl tisíce rozdaní.

ZDROJ: peakpx.com

JOHNNY MOSS – DEDKO POKRU

Ak vás niekedy nazvú dedkom pokru, musí to znamenať niečo významné. Johnny Moss bol texaský hráč a jeho peňažné výhry sa nedajú určiť. Ako profesionálny hráč pokru má však na konte 3 tituly z Main Eventu, 9 náramkov z WSOP a 1,25 milióna dolárov v turnajových výhrach. Zomrel v roku 1995 vo veku 88 rokov. Predchodcovia hry a jeho súčasníci si ho pamätajú ako zanieteného súťažiaceho.

PHIL HELLMUTH – POKROVÝ BRAČEK

Po dedkovi pokru prichádza pokrový braček. Phil Hellmuth patrí medzi najväčšie mená súčasnej hry. Je známy aj ako jeden z najtvrdších hráčov s brilantným pochopením pokrovej hry. S 15 náramkami z World Series of Poker a zárobkom približne 23 miliónov dolárov mu nemožno uprieť veľké schopnosti. V roku 1989 vyhral hlavný turnaj WSOP v Las Vegas a v roku 2012 v Európe. Svoje meno však ešte musí pridať do Pohára šampiónov. Hellmuth túži v blízkej budúcnosti získať titul WPT.

JUSTIN BONOMO – ZEEJUSTIN

So 44,6 miliónmi dolárov vo výhrach patrí ZeeJustin bez problémov medzi najlepšie zarábajúcich hráčov v pokri. Zdá sa, že vo veku iba 34 rokov sa dominancia Justina Bonoma vo svete pokru iba začína. Len od roku 2016 vyhral 18 veľkých turnajov. Medzi jeho najvýraznejšie víťazstvá patrí zisk 1 milióna dolárov na turnaji Big One for One Drop na WSOP, kde získal 10 miliónov dolárov. Bonomo uspel proti najlepším hráčom na svete vďaka svojmu zmyslu pre hru a intelektu.

ZDROJ: peakpx.com

DANIEL NEGREANU – POKROVÉ DIEŤA

Daniel Negreanu, alebo „Kid Poker“, ako ho volajú jeho fanúšikovia, bol na scéne už pred rokom 2000. V súčasnosti drží rekord najväčšieho víťaza živých pokrových turnajov všetkých čias. A nielen to, je tiež prvým človekom, ktorého WSOP dvakrát vyhlásila za hráča roka. Šesť náramkov WSOP, 2 tituly WPT a približne 33 miliónov dolárov v turnajových zárobkoch, to všetko tvoria Negreanuove súčasné výkony a neočakáva sa, že by sa v dohľadnej dobe zastavil.

DANIEL COLMAN – MRGR33N13

Tituly síce ešte nemá, ale Daniel Colman už nazbieral viac ako 29 miliónov dolárov v zárobkoch. Vo veku iba 30 rokov sa mu podarilo vyhrať náramok WSOP, ale na titul WPT ešte len čaká. Colmanovi sa podarilo vyradiť zo súťaže The Big One for One Drop Daniela Negreanu, Kid Pokra, a vyhrať viac ako 15,3 milióna dolárov. Hrá najmä online poker a je známy ako „mrGR33N13“. V najbližších rokoch by sme mohli očakávať, že Colman dokáže ešte podstatne viac.

PHIL IVEY – TIGER WOODS POKRU

Napriek obvineniam z podvádzania zostáva Phil Ivey na vrchole pokrového sveta. Začiatkom roka 2000 bol najsledovanejším mladým hráčom, keď vo veku 23 rokov vyhral svoj prvý náramok WSOP a v lete 2002 ďalšie tri v priebehu jedného roka. Jeho výhry v živých turnajoch predstavujú viac ako 26 miliónov dolárov. Nech už si ľudia myslia o problémoch okolo tohto muža čokoľvek, má 10 náramkov WSOP, titul WPT a rešpekt a obdiv medzi svojimi kolegami.

ZDROJ: peakpx.com

BRYN KENNEY – MEGA CRUSHER

Na tomto zozname by sa určite objavil aj hráč číslo 1 v rebríčku all-time money. Bryn Kenney má na konte viac ako 56 miliónov dolárov v živých zárobkoch, čo mu zabezpečuje prvé miesto. Vďaka svojim schopnostiam je v hre konzistentným finalistom. Kenney vyrastal pri hraní kartovej hry Magic: The Gathering, potom prešiel na poker a v roku 2007 sa zapojil do svojho prvého turnaja. V priebehu rokov pokračoval vo vyhrávaní väčších a väčších stávok, až kým nevyhral milióny. V roku 2019 skončil Kenney na druhom mieste v turnaji Triton s výplatou 20,5 milióna libier.

DAN SMITH – COWBOY DAN

Dan Smith, známy aj ako Cowboy Dan, je jedným z hráčov, ktorí zanechali štúdium na vysokej škole, aby sa mohli venovať pokru. Netreba dodávať, že sa mu to rozhodne oplatilo. Okrem 33 miliónov dolárov, ktoré zarobil na živých turnajoch, a jeho skvelých hráčskych zručností a talentu ho od ostatných hráčov odlišuje aj jeho charitatívna činnosť. Založil organizáciu Double Up Drive, ktorá je prostriedkom pre hráčov pokru na pomoc tým, ktorí sú v núdzi, a od svojich spoluhráčov si získal veľkú podporu.

FEDOR HOLZ – CROWNUPGUY

Posledným, ale nie menej významným hráčom na našom zozname je nemecká pokrová senzácia Fedor Holz. Patrí medzi najlepších hráčov online pokeru, ktorí prešli na živé hry a našli ešte väčší úspech. Do roku 2020 nazbieral Holz na výhrach takmer 33 miliónov dolárov a dostal sa na vrchol pokrovej scény. Je to analytický hráč, ktorý dobre pozná riziká hry.

ZDROJ: peakpx.com

O najlepších hráčoch všetkých čias sa dá polemizovať, ale jedno je isté. Títo hráči by boli mimoriadnou výzvou pre každého, proti komu by hrali.