Arsenal potrebuje zabudnúť na dve prehry v rade a vracia sa domov napraviť si chuť. V londýnskom derby bude hostiť Brentford, na ktorom si chce zgustnúť. Arsenal je s 50 bodmi stále na čele tabuľky Premier League, zatiaľ čo Brentfordu s 33 bodmi patrí siedme miesto. Zápas začína 11. februára 2023 o 16:00.

Analýza formy

Arsenal má za sebou dve porážky v rade, 1:0 s Manchestrom City v FA Cupe a 1:0 s Evertonom v poslednom ligovom zápase. Tieto dva výsledky predstavujú pre Arsenal zatiaľ najťažšie obdobie v tejto sezóne, avšak trochu to znechutenie kompenzuje fakt, že aj druhé City v poslednom zápase zaváhalo. Arsenal v prvom stretnutí v tejto sezóne rozdrvil Brentford 3:0 a bude sa snažiť o to isté aj v sobotu na Emirates stadium. Prehra Arsenalu s Evertonom bola jeho len druhou ligovou prehrou v tejto sezóne a len štvrtým zápasom, v ktorom stratili hráči Arsenalu body. Gunners si pokles v tabuľke nemôžu dovoliť. V tomto zápase sa budú spoliehať na skvelú domácu sériu a hlasitú podporu svojich fanúšikov. V posledných 12 domácich ligových zápasoch stratili body len raz, a to pri remíze 0:0 s Newcastle United. V deviatich domácich ligových zápasoch v tejto sezóne zaznamenal Arsenal osem víťazstiev a je v nich neporaziteľný. Zverenci Mikela Artetu strelili dva alebo viac gólov v ôsmich z deviatich domácich ligových zápasov, na druhej strane z deviatich zápasov si udržali čisté konto len v dvoch z nich.

Brentford má dôvod na optimizmus, pretože v posledných piatich ligových zápasoch nezískal žiadny tím viac bodov ako oni. V tejto sérii získali až 13 bodov. Jediným slabším miestom v posledných zápasoch bola prehra s West Hamom, ktorá vyradila Brentford z FA Cupu. Brentford ale v lige zvíťazil nad Southamptonom 3:0, čím predĺžil svoju sériu neporaziteľnosti na deväť ligových zápasov. V týchto deviatich zápasoch sedemkrát strelili dva alebo viac gólov a z posledných desiatich ligových zápasov sa im nepodarilo skórovať iba v dvoch. Brentfordu sa však v posledných 10 zápasoch vonku podarilo dosiahnuť len tri čisté kontá a v tomto zápase budú musieť doťahovať. V 10 ligových zápasoch vonku dosiahli len dve víťazstvá, hoci jedno z nich bolo proti silnému Manchestru City.

Analýza zostavy

Arsenal bude opäť bez Gabriela Jesusa, jedného zo strelcov prvého zápasu s Brentfordom (3:0). Brazílčan sa však vrátil do tréningového procesu a jeho návrat sa zdá byť definitívny. Gunners bude chýbať aj Emile Smith-Rowe, ktorý má údajne natiahnutý stehenný sval, a Mohamed Elneny je mimo hry do konca sezóny. Reiss Nelson by mal byť na tento zápas k dispozícii a Arteta sa môže rozhodnúť aj pre štart Leandra Trossarda, ak po prehre s Evertonom bude meniť základnú zostavu.

V Brentforde je mimo hry Pontus Jansson so zranením stehna, ale Frank Onyeka a Shandon Baptiste by sa už mohli po zranení vrátiť. Ivan Toney bol najlepším mužom v útoku a bude sa snažiť pridať nejaký gól aj proti Arsenalu. Bude sa tiež snažiť vyhnúť sa vylúčeniu, ktoré by mu vynieslo až dvojzápasový dištanc.

Kľúčové ukazovatele zápasu Arsenal – Brentford

  • Arsenal si v posledných deviatich domácich ligových zápasoch pripísal dve čisté kontá.
  • Arsenal neprehral v 12 domácich ligových zápasoch.
  • Brentford má na konte len dve víťazstvá v posledných 10 ligových zápasoch vonku.
  • Brentford má tri čisté kontá v posledných 10 ligových zápasoch vonku.

Tip na zápas

Arsenal by sa mal po posledných dvoch zápasoch tešiť z návratu domov a domácu pôdu využiť. V tejto sezóne sa im doma darí, najmä v lige, a pred týmto zápasom sú v Arsenale optimistickí. Gunners sa darí aj v londýnskych derby a čeliť tímu, ktorý vo vonkajších zápasoch veľa inkasuje, by im to malo uľahčiť. Brentford sa však bude pozerať na obranu Arsenalu ako na slabý článok a Ivan Toney si túto šancu nenechá ujsť. Naša predpoveď na zápas Arsenal – Brentford: Arsenal vyhrá, ale góly padnú na obidvoch stranách.