Koalícia regulačných orgánov siedmich štátov podpísala list, v ktorom vyzýva ministerstvo spravodlivosti (DoJ), aby prijalo opatrenia proti šíriacim sa ponukám hazardných hier v zahraničí.

Medzi signatármi listu sú zástupcovia niektorých štátov s najväčšími príjmami z hazardných hier, ako sú New Jersey, Illinois a Nevada, ako aj Michigan, Louisiana, Mississippi a Colorado. Štáty požiadali ministerstvo spravodlivosti, aby sa zaoberalo „významnými hrozbami“, ktoré predstavuje šírenie nelicencovaných hazardných hier a ktoré regulačné orgány nie sú schopné riešiť vlastnými silami.

Výkonný riaditeľ Michigan Gaming Control Board (MGCB) Henry Williams osobne pripojil svoje meno k listu, rovnako ako predseda Nevada Gaming Control Board (NGCB) Kirk D Hendrick. Koalícia poslala list generálnemu prokurátorovi Merrickovi Garlandovi.

„V Michigane sa internetové hry a športové stávky riadia prísnymi zákonmi a pravidlami, ktoré poskytujú ochranu spotrebiteľov, podporujú dôveru a zabezpečujú spravodlivé a čestné hranie,“ uviedol Williams.

„Sme ochotní pomôcť americkému ministerstvu spravodlivosti akýmkoľvek spôsobom pri presadzovaní amerických zákonov proti zahraničným nelegálnym herným podnikom, ktoré zneužívajú našich občanov.“

ZDROJ: wallpapercave.com

Štátne regulačné orgány upozorňujú na riziká nelegálnych hazardných hier

V liste regulačné orgány upozornili na nebezpečenstvá, ktoré predstavujú hazardné hry v zahraničí, pričom zdôraznili nedostatok investícií do programov zodpovedného hrania, absenciu požiadaviek na overovanie veku a riziko prania špinavých peňazí.

Regulačné orgány tiež zdôraznili, že nelicencovaný sektor nemá žiadne záruky férovej hry a neplatí žiadne štátne dane. Na rozdiel od legálnych prevádzkovateľov sa na offshore prevádzky nevzťahujú ani požiadavky na udeľovanie licencií.

„Štátne regulačné orgány, ako je MGCB, zabezpečujú, aby prevádzkovatelia ponúkali produkty, ktoré prešli technickými normami a testovaním, a od prevádzkovateľov tiež vyžadujeme, aby dodržiavali požiadavky na podávanie správ,“ dodal Williams. „Prevádzkovatelia na mori porušujú štátne predpisy a ponúkajú produkty, ktoré nechránia verejnosť, čo mňa a mojich kolegov štátnych regulátorov veľmi znepokojuje.“