V sobotňajšom neskorom výkope 27. kola anglickej Premier League hostí Crystal Palace v Selhurst Parku Manchester City. Napriek tomu, že sa Crystal Palace nachádza na 12. mieste v tabuľke, zostáva len päť bodov nad zónou zostupu, keďže na posledných deviatich miestach v lige je stále dosť husto. Zápas začína 11. marca 2023 o 18:30.

Eagles v tejto sezóne vyhrali šesť, remizovali deväť a prehrali desať z 25 zápasov, pričom nazbierali celkovo 27 bodov. V sobotu privítajú Manchester City, ktorý sa nachádza na druhom mieste v tabuľke s bilanciou 18 výhier, štyroch remíz a štyroch prehier s celkovým počtom 48 bodov. Manchester City zostáva päť bodov za vedúcim Arsenalom a do konca sezóny zostáva už len 12 zápasov, takže ak chce získať svoj tretí ligový titul za sebou, musí byť takmer bezchybný.

Analýza formy

Crystal Palace sa v tejto sezóne trápi a zdá sa nepravdepodobné, že by dosiahol 48 bodov z minulej sezóny. Zverenci Patricka Vieiru ťahajú dlhú sériu 10 zápasov bez víťazstva v rade vo všetkých súťažiach po poslednej prehre 1:0 vonku s Aston Villou. Aj keď sa víťazstvá hľadajú ťažko, Crystal Palace sa počas tejto série bez výhry podarilo získať aspoň nejaké body, keďže sa im podarilo získať remízu v šiestich z posledných ôsmich zápasov Premier League. Tieto remízy zahŕňajú výsledky proti Manchestru United, Liverpoolu, Newcastlu a Brightonu.

Tu však budú mať čo robiť, keďže Manchester City prichádza s trojzápasovou víťaznou sériou po poslednom domácom víťazstve 2:0 nad Newcastlom. Od poslednej prehry Citizens ubehlo už sedem zápasov vo všetkých súťažiach a v Premier League sa im podarilo vyhrať štyri z posledných piatich zápasov, v ktorých strelili 13 gólov. V tejto sezóne to bol pre tím Pepa Guardiolu iný príbeh ako pre hosťujúci tím, keďže Manchester City sa ani zďaleka nedokázal vyrovnať výbušnej gólovej produkcii, akú dokáže dosiahnuť, keď hrá na Etihad. City vyhralo sedem z 13 zápasov vonku v tejto sezóne Premier League v porovnaní s 11 víťazstvami z 13 doma.

Analýza zostavy

Pep Guardiola má na výber takmer celý tím, pretože jediným problémom, ktorý musí v súčasnosti riešiť, je prípadná absencia Phila Fodena. Hviezdny mladý stredopoliar by mohol chýbať po tom, čo si pri víťazstve nad Newcastlom zrejme obnovil zranenie nohy.

Tréner Palace Patrick Vieira bude v tomto zápase bez niekoľkých hráčov. Defenzívny záložník Cheick Oumar Doucoure po tom, čo v predchádzajúcom zápase proti Aston Ville dostal červenú kartu. Eagles budú tiež bez Nathana Fergusona a Sama Johnstona.

Kľúčové ukazovatele zápasu Crystal Palace – Manchester City

  • Manchester City uspel v piatich z posledných šiestich zápasov Premier League.
  • Napriek tomu, že Citizens strelili vonku takmer o polovicu menej gólov ako doma, stále sú druhým najlepšie skórujúcim tímom v lige s priemerom 1,77 gólu na zápas.
  • Crystal Palace má tretiu najnižšiu bilanciu čistých kont v Premier League, keď v 25 zápasoch tejto sezóny dosiahol len šesť čistých kont.
  • V 17 z 26 zápasov Manchestru City v tejto sezóne padlo viac ako 2,5 gólu.
  • V posledných troch zápasoch City vonku v lige padlo v priemere 3,67 gólu na zápas.

Tip na zápas

Manchester City má na svojich posledných výjazdoch silnú gólovú formu, čo je v kontraste s jeho výjazdovou formou na začiatku sezóny. V posledných troch výjazdoch strelili osem gólov a mali by byť presvedčení, že v sobotňajšom stretnutí pridajú Crystal Palace ešte niekoľko. Palace si v posledných výjazdoch pripísal niekoľko pôsobivých výsledkov proti špičkovým tímom, ale neschopnosť tímu dostať sa cez hranicu víťazstva začína hráčov určite unavovať. Situácia tu nebude o nič jednoduchšia, keďže musia čeliť silnému City. Vzhľadom na to, že hostia majú v tejto sezóne tendenciu púšťať góly, by sme však mali vidieť, ako sa domáci dostanú k streleniu gólu. Naša predpoveď pre Crystal Palace vs Manchester City: padne viac ako 2,5 gólu. A navyše uvidíme prehru domácich.