Vláda štátu Tamil Nadu vyhlásila, že od svojho rozhodnutia neustúpi a neuspokojí sa s ničím iným ako s úplným zákazom hazardných hier.  

Indický štát Tamil Nadu prijal nový zákon o zákaze online hier napriek minulotýždňovým zmenám a doplneniam zákona o informačných technológiách. Štát je pevne presvedčený, že regulácia nevyrieši problémy s hazardnými hrami, ktorým čelí.

V Tamil Nadu guvernér Ravi schválil takzvaný Tamilnádsky zákon o zákaze online hazardných hier a regulácii online hier. Tento návrh zákona mu bol zaslaný už druhýkrát a nasledoval po predchádzajúcich pokusoch o potlačenie hazardných hier.

Vláda uviedla, že napriek novozavedeným IT pravidlám nezmení svoje rozhodnutie. Predchádzajúci týždeň boli novelou zavedené zmeny existujúcich IT predpisov v štáte, ktoré poskytujú regulačný rámec pre online hazardné hry.

ZDROJ: pixabay.com

Napriek tomu je predseda komisie pre online hazardné hry v Tamil Nadu, sudca K Chandru, za zavedenie všeobecného zákazu, ktorý by zakázal všetky hazardné hry. Je presvedčený, že zavedenie regulačného rámca by bolo nedostatočné.

Chandru povedal, že jedinou cestou vpred je podľa neho zákaz online hier. Tvrdil, že prijatá IT regulácia aj tak umožní ľuďom hrať online, čo by znamenalo, že štát by sa nedočkal žiadnej skutočnej zmeny.

Návrh zákona bol predtým odložený

Návrh zákona o zákaze online hazardných hier a regulácii online hier v štáte Tamil Nadu schválila vláda v októbri 2022. Guvernér Ravi ho však nepodpísal, pretože si nebol istý, či ho štát skutočne dokáže presadiť. Návrh zákona vrátil 6. marca 2023 so žiadosťou o dodatočné vysvetlenia napriek tomu, že vysvetlenia dostal v novembri 2022.

ZDROJ: pixabay.com

Návrh zákona má plnú podporu vlády pod vedením DMK a zakáže všetky online hry o peniaze v štáte. V dôsledku toho by každý prevádzkovateľ ponúkajúci takéto produkty nemohol poskytovať tieto produkty v provincii. Hoci hazardné hry sú v Indii zvyčajne celoštátnou záležitosťou, prijatie zákona o zákaze online hazardných hier a regulácii online hier v Tamil Nadu pravdepodobne povedie k sporu medzi štátnou a centrálnou vládou. Odborníci očakávajú, že orgány zaoberajúce sa online hazardnými hrami sa pokúsia proti zákazu bojovať na súde.

Tamil Nadu už dlho bojuje proti online hazardným hrám. Hry o skutočné peniaze viedli k prudkému nárastu škôd spôsobených hazardnými hrami, čo vyvolalo obavy vo vláde. Situáciu ešte zhoršuje fakt, že ľudia si kvôli prehratým stávkam berú život, čo jej dodáva ďalšiu naliehavosť. Vo februári India zakázala stovky aplikácií na hranie hazardných hier a stávkovanie, ako aj množstvo úverových služieb.