V zápase 31. kola Premier League hostí Manchester City na Etihad Stadium 19. Leicester City. Man City minulý víkend zachránil Liverpool, keď Firmino v 87. minúte vyrovnal na 2:2 a zabránil Arsenalu odísť z Anfieldu s tromi bodmi. V súčasnosti zverenci Pepa Guardiolu zaostávajú za mladým tímom Gunners o šesť bodov, pričom majú zápas k dobru, čo znamená, že náskok by sa mohol znížiť len na tri body. Leicester City je medzitým v úplnom rozklade. Padá mu forma a Líšky sú len dva body od záchrany. Musia rýchlo získať ďalšie, inak by prekvapivý majster ligy z ročníka 2015/16 mohol hrať v sezóne 2023/24 v Championship. Zápas začína 15. apríla 2023 o 18:30.

Analýza formy

Guardiolova Man City momentálne vykazuje pravdepodobne najsilnejšiu formu v tejto sezóne. Vyhrali už deväť zápasov v rade vo všetkých súťažiach a okrem toho ťahajú sériu 13 zápasov bez prehry. City počas tejto víťaznej série strieľajú góly s ľahkosťou, pričom domáce víťazstvo 3:0 nad nemeckým gigantom Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov bolo posledným zo série dominantných výsledkov. Manchester City strelil v posledných deviatich zápasoch neuveriteľných 34 gólov, pričom inkasoval len tri góly, čo mu dáva gólový rozdiel +31 len za posledných sedem týždňov. Forma domácich na Etihad je vynikajúca, vo všetkých súťažiach prehrali iba raz a v 14 zápasoch Premier League strelili 47 gólov.

Leicester City sa po prehre s Crystal Palace pred dvoma týždňami spamätáva z prepustenia bývalého manažéra Brendana Rodgersa. Leicesteru sa nepodarilo získať „odskok nového manažéra“, keďže Foxes utrpeli dve prehry v dvoch zápasoch dočasného manažéra Adama Sadlera. Tieto výsledky znamenajú, že hostia získali z posledných ôsmich zápasov Premier League iba jediný bod, pričom počas tohto obdobia našli sieť len štyrikrát. Leicester v tejto sezóne prehral 10 z 15 výjazdov a naposledy na tomto ihrisku podľahol City 6:3.

Analýza zostavy

Pep Guardiola má pred zápasom s Leicestrom k dispozícii takmer kompletný káder. Jedinou absenciou obhajcu titulu je zázračný hráč Phil Foden, ktorý sa zotavuje po operácii akútneho zápalu slepého čreva. City v zápase Ligy majstrov proti Bayernu nastúpili s Johnom Stonesom v stredovej dvojici s Rodrim. Obaja hráči vyzerali solídne a Guardiola sa možno rozhodne pre to isté aj tu. Keďže však už o štyri dni čaká katalánskeho trénera výlet do starého bavorského pôsobiska, dvojnásobný víťaz Ligy majstrov sa možno rozhodne pre určitú rotáciu, aby udržal svoj tím svieži.

Na druhej strane má dočasný manažér Adam Sadler niekoľko problémov so zraneniami, keďže jeho tím čaká pravdepodobne najťažší zápas v sezóne. Sadlerovi budú chýbať James Justin a Ryan Bertrand, pričom pochybnosti panujú aj okolo zdravotného stavu kľúčového záložníka Youriho Tielemansa. Harvey Barnes sa trápi so zranením stehenného svalu, ale očakáva sa, že tu bude môcť nastúpiť v základnej jedenástke.

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester City – Leicester

  • Manchester City si udržal čisté konto proti Leicestru City v dvoch z posledných troch stretnutí.
  • Man City „vyhral na nulu“ v šiestich z posledných ôsmich zápasov vo všetkých súťažiach.
  • Leicester nedokázal skórovať v troch z posledných šiestich zápasov vonku v Premier League.
  • Leicester inkasoval v posledných ôsmich zápasoch Premier League iba štyri góly.
  • Man City vyhral posledných 10 po sebe idúcich domácich zápasov vo všetkých súťažiach, pričom v siedmich z nich si udržal čisté konto.

Tip na zápas

Pre Leicester, ktorý bojuje o záchranu, to nebude o nič jednoduchšie, pretože sa musí popasovať s tímom Manchestru City, ktorý je v absolútne desivej forme. Tieto dva tímy idú úplne opačným smerom a zdá sa, že hostia budú potrebovať malý zázrak, ak chcú odísť z Etihadu s tromi bodmi. Malo by to byť pomerne jednoduché víťazstvo hostiteľov, takže náš tip na zápas Manchester City – Leicester hovorí o víťazstve domácich na nulu.