Novovzniknutá slovenská organizácia Farbiq MMA má za sebou druhý galavečer, ktorý priniesol ďalšie skvelé zápasy.

Vrcholom večera v Nitre bol zápas medzi slovenským bojovníkom Gáborom Borárosom a Izraelčanom Kirillom Medvedovským. To, čo sa čakalo, sa aj naplnilo. Boráros vyhral v druhom kole na TKO pre zranenie kolena u súpera.

Tento zápas však priniesol so sebou aj obrovskú vlnu kontroverzie. Podľa portálu MMA Shorties mal byť tento zápas údajne zmanipulovaný. Stávkové spoločnosti totiž zaznamenali nezvyčajne vysoké stávky na ukončenie súpera v druhom kole, čo sa v prípade Borárosa nevyskytuje ani náhodou.

ZDROJ: zoznam.sk

Slovenský bojovník je známy svojimi divokými úvodmi zápasov, kde súpera doslova zahltí ranami a snaží sa ho zdolať čo najrýchlejšie. V 10 z posledných 12 víťazstiev ukončil zápas v 1. kole a jasný favorit na takýto koniec bol aj v zápase proti Medvedovskému. Ten na vážení deň pred duelom zaznamenal na váhe len 81 kíl, kým Boráros bol až o šesť kíl ťažší.

Všetko nasvedčovalo tomu, že Boráros ukončí zápas v prvom kole, čomu verilo aj množstvo tipujúcich.  Tesne pred súbojom však výrazne narástol kurz na ukončenie v 1. kole a naopak klesol na finiš v 2. kole. Jav býva spôsobený nadmernými stávkami na konkrétnu príležitosť, v tomto prípade na koniec v 2. kole.

Všetko bolo vidieť

Boráros sa za víťazstvom v zápase skutočne nehnal. V prvom kole pôsobil proti odovzdanému súperovi, ktorý má za sebou šesť prehier z posledných siedmych zápasov, veľmi pasívne. Do ukončenia sa vôbec nehrnul.

Naopak, po začiatku druhého kola na súpera vyletel a už po deviatich sekundách súper padol po vydarenom spodnom kope.

ZDROJ: cas.sk

Zápas išiel presne podľa plánu. Chcel som si to užiť, málokrát v kariére som okúsil 2. alebo 3. kolo. Ale presne takto som si to predstavoval. Chcel som bojovať hlavne v postoji. Vôbec som nechcel riskovať nejaké zranenie, pretože som musel pokračovať v príprave,“ bránil sa Boráros, na ktorého po zápase začali v diskusiách útočiť fanúšikovia, ktorí hovoria o „zmanipulovanej fraške“ či „nahratom divadle“.