Čo je „turistika za hazardom“? Vo všeobecnosti by sme mohli povedať, že ide o cestovanie do konkrétnej destinácie s úmyslom hrať hazardné hry a hrať tam najmä v živom kasíne. Hazardné hry sa zvyčajne nachádzajú v rôznych strediskách, kde sa hostia môžu zabaviť a ubytovať.

Hotelové rezorty s kasínami lákajú návštevníkov do rôznych oblastí sveta a už to nie je len slávne Las Vegas. Legalizácia hazardných hier priniesla mnohým krajinám obrovské výhody.

Výhody hazardných hier a živých hier v kasíne, ktoré prináša cestovný ruch

Krajiny takmer na celom svete si všimli potenciál turistiky za hazardom. Vzhľadom na predpovede, ktoré sa objavili na začiatku pandémie COVID-19, sa hernému priemyslu darí pozoruhodne dobre, a to aj v oblasti online aj živých hier v kasíne. Pozrime sa na niekoľko dôvodov, prečo je turistika za hazardom stále populárnejšia:

ZDROJ: shutterstock.com

Hosť môže hrať a cestovať zároveň

V krajinách, kde sa hazardné hry stali obľúbenou turistickou atrakciou, investovali prevádzkovatelia kasín do najmodernejších herných, ubytovacích a herných zariadení. Cestovatelia tak môžu cestovaním a hraním hazardných hier zároveň trafiť dve muchy jednou ranou.

Forma zábavy

Hazardné hry sú aktivitou, pri ktorej si hráč môže zarobiť peniaze a zároveň sa zabaviť. Kasína aj živé kasíno ponúkajú príležitosť zarobiť obrovské sumy peňazí a zároveň si užiť obľúbenú zábavnú aktivitu, ktorú možno hrať na smartfónoch, ako sú iPhony s airpodmi. V posledných rokoch cestovné kancelárie v niektorých krajinách dokonca pridávajú do svojich balíkov aj prehliadky kasín, aby svojim klientom ponúkli oveľa väčší zážitok.

Spoznávanie ďalších hráčov z celého sveta

Profesionálni hráči cestujú do kasín po celom svete, aby naživo súperili s inými hráčmi. Výsledkom sú napríklad pokrové turnaje, ktoré priťahujú obrovské množstvo hráčov.

ZDROJ: WINARCH

Vplyv hazardnej turistiky na iné odvetvia

Gastropriemysel má z dlhodobého partnerstva s kasínami veľký prospech. Hotely, reštaurácie a turistické miesta prekvitajú vďaka rozmachu turistiky za hazardom. Rozmach zaznamenal aj sektor nehnuteľností a stavebníctva, pretože turisti požadujú luxusnejšie zariadenia najvyššej kvality.

Je to nezabudnuteľný zážitok

Cestovanie sa často spája s návštevou slávnych pamiatok, obdivovaním krás prírody a ponáraním sa do jedinečných kultúrnych tradícií. To však zďaleka nie je jediný dôvod, prečo je cestovný ruch taký populárny.

Mnohí ľudia radi cestujú len preto, aby zažili niečo nové a vzrušujúce. Platí to aj pre hazardnú turistiku. Hranie v kamennom kasíne je úplne iný zážitok ako hranie v online kasíne. Ak radi hráte hry ako blackjack alebo automaty, ľahko pochopíte, aké vzrušujúce je súťažiť so skutočnými ľuďmi pri skutočnom stole.

Okrem toho tradičné kasína ponúkajú ľuďom estetiku a pocit, ktorý zvyčajne vidia len vo filmoch. Všadeprítomné blikajúce neónové nápisy a množstvo zvukov vytvárajú nezameniteľnú atmosféru. Bezchybne oblečení čašníci vám podajú nápoje a zároveň vás vyzvú, aby ste si vyskúšali svoje schopnosti. Okrem toho vždy nájdete skvelé jedlo, ktoré si môžete vychutnať mimo svojho domova.

ZDROJ: shutterstock.com

Je to príležitosť zlepšiť svoje hráčske zručnosti

Jedným z dôvodov, prečo ľudia navštevujú živé kasína, je, že chcú zlepšiť svoje zručnosti. Mnohí skúsení hráči nazývajú tieto miesta najlepšími tréningovými miestami, pretože umožňujú ľuďom hrať so skutočnými stávkarmi, pozorovať ich a pokúsiť sa zistiť ich stratégie.

V online kasíne sa nemôžete naučiť čítať svojich súperov. Na to potrebujete stôl a skutočných hráčov za ním.

Dôvody popularity turistiky za hazardom sú teda celkom zrejmé. Návšteva tradičného kasína v meste na druhom konci sveta môže byť úžasným zážitkom, ktorý vám poskytne príležitosti, aké len ťažko nájdete kdekoľvek inde.