Kasína aj peniaze používané na platby sa v rýchlom svete menia na digitálne. S nástupom blockchainu došlo aj k výraznému posunu v technológii a v podnikaní online kasín. Mnohé kasína s najvyššou mierou RTP akceptujú kryptomeny. V Kanade, rovnako ako v mnohých iných krajinách, sú veľmi rozšírené aj platby v kryptomenách. Koniec koncov, je to rýchle, pohodlné a hlavne bezpečné. Málokto to vie, ale kryptomena bola do sveta kasín zavedená len nedávno!

Transakcie možno v kanadských kasínach dokončiť okamžite bez autorizácie zo strany centralizovaného orgánu. Okrem toho pri transakciách s kryptomenami nemusíte predkladať osobné údaje. V tomto článku sa budeme venovať tomu, ako kryptomeny ovplyvnili kasínový priemysel a aké sú výhody a nevýhody ich používania v kasínach.

ZDROJ: shuttestock.com

Ako funguje kryptomena v kasínach

Využívanie technológie blockchain sa v posledných rokoch objavilo ako aktuálny trend v sektore online hazardných hier. Prvými peniazmi založenými na blockchaine, ktoré kasína akceptovali, bol bitcoin v máji 2012 a jeho prijatie uvoľnilo cestu tomuto vývoju.

Po ňom rýchlo nasledovali ďalšie známe digitálne meny, ako napríklad Ethereum a XRP Ripple, ktoré sa objavili krátko na to. Okrem kryptomien sú novou revolučnou myšlienkou, ktorá sa zrodila z blockchainovej revolúcie, aj nezameniteľné tokeny (známe aj ako NFT).

Ľudia môžu používať kryptomenové kasína, pretože môžu vkladať a vyplácať svoje výhry pomocou digitálnych mien. Anonymita a distribuovaný charakter týchto online herných platforiem začali oslovovať čoraz väčší počet používateľov na celom svete. Keďže stále viac jednotlivcov využíva to, čo tieto kasína ponúkajú, zaznamenal hazardný biznis obrovský nárast.

ZDROJ: peakpx.com

Výhody používania kryptomien v kasíne

Online hazardné hry sú najnovším odvetvím, ktoré využíva výhody technológie blockchain, ktorú si vo veľkej miere osvojili aj iné odvetvia. Online hazardné hry založené na kryptomenách majú množstvo významných výhod. Používanie kryptomeny na hranie má nasledujúce výhody:

Vysoká bezpečnosť

S rozvojom online hazardných hier sa mnohí internetoví hráči obávajú, že zlodeji ukradnú ich finančné informácie. Vďaka zabudovaným bezpečnostným vlastnostiam technológie blockchain je výbornou voľbou na zabezpečenie kryptomien. Každá transakcia s konkrétnou menou je zaznamenaná v distribuovanej účtovnej knihe a je definovaný zápis mince.

Keďže účtovná kniha je decentralizovaná, každý systém, ktorý sa zúčastňuje na blockchaine danej meny, musí byť potvrdený a rozpoznať, nad akými transakciami sa uskutočnil. To pomáha znížiť počet podvodných transakcií, ktoré sa môžu uskutočniť.

Sektor kasín výrazne profituje z bezpečnostných vlastností technológie blockchain, implementuje sa preto v celom odvetví. Vďaka blockchainu sa hráči nemusia registrovať na webovej stránke hazardnej hry, overovať svoju totožnosť ani poskytovať žiadne iné informácie, ktoré by mohli ohroziť ich osobné údaje. Nemusia sa obávať o zabezpečenie svojich osobných údajov alebo finančných prostriedkov pri hraní hazardných hier online.

Môžu vložiť bitcoiny, okamžite si ich nechať potvrdiť a potom začať hrať bez toho, aby o nich online kasíno vedelo čokoľvek okrem adresy ich peňaženky v jednoduchom procese. Tento prístup tak chráni pred nezákonným obchodovaním s digitálnymi aktívami a znižuje riziko phishingu a duplicitných platieb.

ZDROJ: pixabay.com

Nákladovo efektívne

Z hľadiska peňazí ide o najlacnejšiu možnosť. Ak na platbu použijete kreditnú alebo debetnú kartu, miniete viac peňazí. V niektorých prípadoch majú banky právomoc účtovať vám poplatky navyše. Náklady môžu rýchlo narásť najmä pri obchodovaní cez hranice štátov.

Používanie digitálnej meny eliminuje potrebu akýchkoľvek ďalších poplatkov. Nezáleží na tom, či obchodujete s peniazmi alebo s niečím iným. Nevzniknú vám tak žiadne ďalšie náklady. V dôsledku toho má väčší zmysel zaoberať sa touto alternatívou.

Vzhľadom na decentralizovanú štruktúru kryptomien neexistuje žiadny centrálny orgán, ktorý by overoval transakciu. V prípade tradičných výmen mien si banky vždy účtujú dodatočné poplatky a výdavky. Ak použijete kreditnú kartu na uzatvorenie stávky, bude vám účtovaný poplatok za hotovostnú zálohu.

Tieto dodatočné poplatky dopadajú rovnako na hráčov aj na kasína. Plateniu týchto výdavkov sa môžete buď úplne vyhnúť, alebo zaplatiť oveľa menej pomocou kryptomeny. Na výmenu tejto meny za fiat peniaze nemusíte ísť do banky.

ZDROJ: peakpx.com

Hráči z krajín s obmedzeniami v oblasti hazardných hier môžu využiť pohodlie krypto kasín. Vďaka kryptomenám môžu hráči v online kasíne hrať bezpečne a so ziskom.

Väčšina tradičných online kasín neumožňuje hráčom z určitých krajín vstup, preto táto činnosť nie je povolená. Krypto kasíno vám uľahčí manipuláciu s vašimi výhrami. Je to preto, že každý, kto má kryptopeňaženku, môže okamžite získať prístup k svojim prostriedkom odkiaľkoľvek na svete.

Anonymita

Ak na hranie v online kasínach používate kryptomeny, môžete zostať v anonymite. Možno už viete, že elektronické peňaženky nevyžadujú, aby ste na ich používanie poskytli viac osobných údajov. To, že s bitcoinovou peňaženkou nie sú spojené žiadne osobné údaje, dáva hráčom pocit bezpečia. Keďže ostatní hráči nevidia ich pokrok, môžu sa sústrediť len na svoje hry.

Okrem toho online hry nepoškodia kreditné skóre hráčov ani ich vyhliadky na získanie pôžičky. Na bankovom výpise sa neobjaví žiadny záznam o vašich transakciách v kryptomenách. Banky by mohli tieto výpisy skúmať, aby lepšie pochopili vaše zvyklosti v oblasti výdavkov, keď budete žiadať o pôžičku. Je podstatne pravdepodobnejšie, že túto pôžičku odmietnu, ak zistia akúkoľvek hazardnú aktivitu.

ZDROJ. peakpx.com

Decentralizácia

Decentralizácia celého procesu je jednou z výhod kryptomenových kasín. Banka alebo štát je kanál, cez ktorý prechádzajú vaše finančné prostriedky pri stávkovaní s bežnými peniazmi. Namiesto toho, aby vaše finančné prostriedky prechádzali cez sprostredkovateľa, pri hazardných hrách s kryptomenami sa dostávajú priamo od jednej osoby k druhej. V dôsledku toho je podstatne rýchlejšia a efektívnejšia ako ostatné.

Absencia sprostredkovateľa a decentralizovaný charakter každej transakcie znamená, že vklady a výbery do a z kasína BTC môžu byť podstatne lacnejšie. Hoci sa s transakciou v Bitcoine stále spája poplatok, je oveľa nižší ako poplatky spojené s inými tradičnými formami platieb.

Transparentné a spravodlivé

Blockchain zabezpečuje férovosť kasína s kryptomenami. Bežné kasína využívajú triky, aby prilákali viac zákazníkov, čo vie každý, kto v nich hral. Medzi tieto triky patria vysoké výhry, pútavé vizuály a nejednoznačné bonusové ponuky. Ide o sľub, ktorý tieto kasína nedodržiavajú. Niektoré internetové kasína pred svojimi zákazníkmi skrývajú dôležité informácie a zároveň si berú značnú časť ich výhier.

Ak sa však rozhodnete pre krypto kasíno, nemusíte sa toho obávať. Nemôžu totiž nič skrývať. Sú celkom otvorené a čestné. Vzhľadom na jednoduchosť hernej platformy budú hráči okamžite upozornení, ak sa vyskytne niečo zvláštne. Hráči sa nestretnú s podvodnými aktivitami alebo podvodmi, pretože šance sú jasné a priamočiare.

ZDROJ: peakpx.com

Ďalšie odmeny a bonusy

Pre online kasína v roku 2022 existuje mnoho nových a zaujímavých funkcií, ako napríklad väčšie bonusy.

Používatelia kryptomien profitujú z výraznejších bonusov v odvetví hazardných hier. Pri transakciách s virtuálnou menou nie je potrebné využívať sprostredkovateľov. Na účet online kasína môžete vkladať okamžite bez akéhokoľvek zdržiavania alebo zdržiavania. Kasína môžu používateľom kryptomien poskytovať aj špecifické propagačné akcie.

Rýchlosť

Jednou z najviac frustrujúcich častí online hazardných hier je množstvo prekážok, ktoré musia hráči preskočiť, kým si môžu vyzdvihnúť svoje výhry, najmä ak ich spoločnosti vyplácajú v iných krajinách. Viacerí hráči si kvôli zdĺhavému času, ktorý trvá, kým dostanú výhru z kasína, vyberajú radšej stávky v kamenných kasínach ako v online kasínach.

Bitcoiny, Ethereum a Litecoin umožňujú hráčom vyhnúť sa dlhému čakaniu na svoje výhry, pretože môžu byť prevedené okamžite. Odmeny sa po výhre v kryptomenách okamžite posielajú do digitálnej peňaženky používateľa.

ZDROJ: peakpx.com

Hazardné hry sú dostupné po celom svete

Jednou z najatraktívnejších vlastností stávkovania s kryptomenami je sloboda, ktorú môžete využiť, nech sa nachádzate kdekoľvek na svete. Pokiaľ ide o kryptomeny, neexistujú žiadne geografické ani politické obmedzenia; pokiaľ máte pripojenie na internet, môžete slobodne stávkovať s kýmkoľvek v ktorejkoľvek časti sveta. Ľudia, ktorí majú záujem o hazardné hry, ale nebývajú v blízkosti kasína, vidia túto možnosť ako pohodlnú príležitosť.