Podľa správy na Twitteri z okresu Clark bolo po sobotňajšej oslave „America’s Party“ z Las Vegas Strip odstránených približne 12 ton odpadu. Pozbierať tisíce papierových rohov, párty klobúkov a plastových pohárov medzi 12:30 a 4:30 je počas bežného roka dosť náročné. Tento rok bolo všetko navyše nasiaknuté dažďom, takže odpad bol ťažší a šmykľavejší.

Viac ako 60 členov tímu verejných prác okresu Clark odviedlo doslova špinavú prácu, vďaka ktorej sa ulica znovu otvorila podľa plánu o 4:30 ráno – 90 minút pred stanoveným termínom. Prvá vlna niesla fukáre na lístie, ktoré triedili odpad do riadkov, aby ho druhá vlna – jazdiaca s 20 zametacími strojmi – mohla povysávať.

Hazard s ohňostrojmi sa vyplatil

O 23.00 h sa začal slabý dážď, ktorý hrozil zosilnením. To však neoslabilo náladu ani veľkosť davu, ktorého väčšinu tvorili turisti, ktorí si mesiace vopred rezervovali hotely a lietadlá, aby sa mohli tejto párty zúčastniť. Hoci v čase uverejnenia tohto príspevku neboli zverejnené žiadne oficiálne odhady, úradníci predpovedali, že v uliciach bude až 400 000 ľudí – približne o 100 000 viac ako minulý rok.

Hoci bol každoročný ohňostroj v roku 2020 zrušený kvôli pandémii COVID, nikdy v 22-ročnej histórii nebol odvolaný kvôli počasiu. (Naposledy na Silvestra v Las Vegas pršalo v roku 1943, keď bolo nameraných 0,21 cm zrážok).

Hoci markízy väčšiny z ôsmich stredísk na Stripe, ktoré odpaľovali ohňostroje zo svojich striech, varovali, že silný vietor by mohol osemminútový ohňostroj oddialiť, nárazy vetra s rýchlosťou 45 km/h, ktoré predpovedali niektoré predpovede počasia, sa chvalabohu nenaplnili. Dôvera davu bola odmenená oslnivým predstavením, ktorého choreografiu pripravila slávna rodina Grucciovcov.

Metropolitná polícia Las Vegas, ktorá vyslala na Strip a do centra mesta viac ako 1 000 policajtov, nezaznamenala počas osláv žiadne závažné trestné činy. K jednému úmrtiu došlo, keď 29-ročný muž o 12:36 hod. narazil na motocykli do obrubníka a narazil do tehlového múru na ulici Annie Oakley Drive a East Harmon Avenue.

Polícia začala odvádzať chodcov z ulice Strip takmer okamžite po skončení ohňostroja.

Čo sa stalo v centre Vegas

Oblohu nad hotelom Plaza v centre Las Vegas súčasne rozžiaril samostatný silvestrovský ohňostroj, ktorému predchádzala letka 150 dronov tvoriacich nápis „Vitajte v Las Vegas“.

Na Fremont Street Experience sa konal trojitý koncert za 50 dolárov na hlavu, na ktorom vystúpili Sugar Ray, Bush a Sugarhill Gang. Po koncerte odpočítavala polnoc starostka Las Vegas Carolyn Goodmanová a jej manžel, bývalý starosta Oscar Goodman. (Las Vegas Strip sa nachádza mimo jurisdikcie mesta, v obci Paradise, Nev.)