Tohtoročné majstrovstvá sveta, na ktorých sa zúčastnilo 32 tímov, označil City Bet Club, analytická služba zameraná na výskum v oblasti stávkovania, za „k bookmakerom najpriateľskejšie majstrovstvá sveta v histórii“. Už od počiatočnej fázy turnaja boli zaznamenané výrazné úspechy a zisky stávkových kancelárií a prehry stávkujúcich.

Bookmakeri dosiahli vyššie príjmy ako na predchádzajúcich majstrovstvách sveta

Dinos Stranomitis, spoluzakladateľ poskytovateľa stávkových riešení Altenar, hovorí: „Celkovo boli tohtoročné majstrovstvá sveta v Katare pre stávkové kancelárie skvelým turnajom. Bolo tu pomerne veľa prekvapení a prvok prekvapenia pre divákov„. Vyraďovacie fázy a permanentné 90-minútové stávkovanie priniesli stávkovým kanceláriám v porovnaní s predchádzajúcimi turnajmi majstrovstiev sveta vyššie príjmy, než sa očakávalo. Prekvapivé výsledky sa vyskytli v prípade Španielska, Portugalska a Brazílie, ktoré utrpeli porážky od tímov z nižších priečok, Saudskej Arábie, ktorá porazila Argentínu, a Japonska, ktoré porazilo Nemecko.

ZDROJ: peakpx.com

Stranomitis vysvetľuje, že „to naznačilo, že sa môže stať čokoľvek“

Na tomto turnaji tímy porazili súperov z vyšších priečok, v dôsledku čoho stávkové kancelárie dosiahli lepšie príjmy ako v predchádzajúcich zápasoch majstrovstiev sveta.

Finále

Vo finálovom zápase sa stretli dva najlepšie svetové tímy. Pred víťazstvom Argentíny bol kurz na víťazstvo Francúzska aj Argentíny 10/11, pričom každý z nich mal 52-percentnú šancu na víťazstvo. Podľa rebríčka FIFA bolo Francúzsko na 4. mieste a Argentína na 3. mieste.

Finále nebolo jednoduché a nakoniec sa v ňom stretli dva najlepšie tímy, ktoré ponúkli veľkolepý zápas,“ hovorí Stranomitis. Podľa neho stávkové kancelárie mohli počas finálového zápasu prísť o časť peňazí a pre tipujúcich bol tento zápas výhodnejší. Dodal, že „to bolo zaslúžené po dobrých ziskoch, ktoré stávkové kancelárie dosahovali počas celého turnaja„.

ZDROJ: pixabay.com

Športové stávky sú rastúcim trhom

David Brown, spoluzakladateľ spoločnosti City Bet Club, označil tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale za „súťaž, ktorá je najviac priateľská k bookmakerom“, akú kedy poznal.

Do budúcnosti Brown poznamenáva, že „všetky oči sa teraz upierajú na návrat Premier League“.

Dinos Stranomitis vysvetľuje, ako sa prognózy športových stávok opierajú o matematiku s prekvapivými výsledkami v dôsledku nepredvídateľných faktorov, ako sú napríklad zranenia dôležitých hráčov na poslednú chvíľu. Dodáva, že hrať futbal o 11. hodine dopoludnia v púštnom prostredí sa ukázalo byť pre väčšinu hráčov náročné. „Tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale boli dôkazom, že stávkovanie je stále rastúci trh. A vďaka najmodernejším technológiám sa stane ešte konkurencieschopnejším.