Nielen nadšenci hazardných hier majú záujem o filmy a seriály o kasínach a hazardných hrách všeobecne. Tento žáner je veľmi obľúbený a zaujímavý pre široké spektrum ľudí. Priťahuje pozornosť svojimi nečakanými dejovými zvratmi.

Tu sú niektoré z najobľúbenejších a najzaujímavejších seriálov na tému hazardných hier.

Las Vegas

V prvom rade odporúčame zvážiť pomerne populárny seriál „Las Vegas“. Podarilo sa mu získať si srdcia mnohých divákov. Natočených až päť sezón. Dej sa točí okolo hlavnej postavy Eda Delina. Zastáva manažérsku pozíciu v sieti kasín Montecito v Las Vegas. Jeho úlohou je dohliadať na poriadok v reťazci obľúbeného online kasína. Koniec koncov, práve tieto kasína často navštevujú podvodníci, aby zarobili na úkor slušných hráčov. Séria trvá od roku 2003 do roku 2008. Má dobré hodnotenie. Zobrazujú sa rôzne životné situácie, z ktorých niektoré môžu byť komické a iné trochu smutné. Samozrejme, je tu láska, peniaze, priateľstvo a vernosť.

Naklápanie

Ďalšia vzrušujúca séria o hazardných hrách. Príbeh sa točí okolo hry poker a troch priateľov, ktorí ju hrajú vynikajúco. Sú to úplne odlišné postavy s odlišnými životnými príbehmi, ale spája ich hra poker a túžba vyhrať veľkú hru, konkrétne zdolať kráľa pokru v Las Vegas. Či sa im to podarí a či si zachovajú priateľstvo a čistú myseľ, sa ešte len uvidí.

Bláznivé hazardné hry

Japonský seriál v štýle anime z roku 2017. Príbeh hovorí o elitnej škole Hyakkao, kde sa vzdelávajú dedičia oligarchov. Vyučuje sa tu mnoho odborov: od humanitných vied cez prírodné vedy až po psychológiu a fyziognómiu. Koniec koncov, budúci dedičia budú potrebovať schopnosť čítať emócie z tváre, schopnosť komunikovať a vyjednávať, krotiť svoje emócie v rôznych situáciách. Organizovanie turnajov v hazardných hrách v škole pomáha čo najlepšie zdokonaliť ich nadobudnuté zručnosti. Pokerový turnaj je tu veľkou udalosťou. Víťazi sú považovaní za „kráľov“ školy a od porazených sa tradične očakáva, že budú slúžiť víťazom. Tieto pravidlá sa dodržiavajú niekoľko rokov, kým do školy neprejde študentka menom Yumeko. Práve ona sa ich rozhodne zmeniť tým, že vyhrá pokerovú hru proti šampiónom a zničí dlhoročný systém mocenskej podriadenosti.

Osud

Seriál bol vydaný v roku 2011 a rozpráva príbeh zo zákulisia hazardných hier. Hlavnou postavou je bývalý trestanec Chester Bernstein. Po prepustení ho to ťahá do sveta hazardných hier a koní, kde sa opäť rozhodne uskutočniť veľký podvod a zarobiť peniaze. V seriáli môžete nahliadnuť do života ľudí zapojených do dostihového športu, konkrétne: džokejov, majiteľov koní, samotných koní, účastníkov dostihov, trénerov. Boli natočené dve série seriálu. Pokračovanie bolo naplánované na tretiu sezónu. Kvôli úmrtiu dvoch koní počas natáčania sa však rozhodlo o ukončení seriálu v druhej sezóne, aj keď sa stretol s pozitívnym ohlasom divákov.

Blackpool

Hudobný seriál z roku 2004. Dej sa točí okolo Rippy Holdena. Stanoví si cieľ premeniť svoje malé letovisko na druhé Las Vegas. Preto si otvorí herňu, ktorú neskôr plánuje premeniť na hotel a kasíno. To všetko stojí veľa peňazí a úsilia. Hlavnou prekážkou v jeho podnikaní sa však stane situácia, keď sa v jeho podniku nájde telo. Vyšetrovania sa ujme pomerne zanietený detektív, ktorý za hlavného podozrivého označí samotného Rippyho Holdena. Detektíva zaujíma nielen obchodná stránka života, ale aj jeho osobný život. Kde Rippyho manželka získava veľkú pozornosť.

Hra na klamára

Japonský televízny seriál s napínavým dejom, v ktorom sa naivné dievča Nao Kanzaki zapletie do veľmi nebezpečnej hry. Dostane balík s čiernou škatuľou, v ktorej je veľmi vysoká suma peňazí – 100 miliónov wonov – a odkaz, ktorý ju pozýva do hry.

Hra sa už samozrejme začala. Existoval len jeden spôsob, ako sa dostať z hry, a to nepoužiť peniaze počas jedného mesiaca. Ak by boli peniaze ukradnuté, museli by sa vrátiť. To sa stalo hlavnej postave.

Kasíno

Francúzsky televízny seriál z roku 1995. Hlavná postava, Sam Rothstein, má skvelú schopnosť, a to zarábať peniaze. Je to profesionálny hráč. Najlepšie predpovedá výsledky zápasov a súťaží. Preto sa mafiánski bossovia rozhodnú poveriť ho vedením kasína v Las Vegas a na pomoc mu prizvú jeho bývalého priateľa Nickyho Santoro. Kedysi spolu podnikali, kým sa nezaplietli do zločinu a drog.