Manchesterské derby je tu! V jednom z hlavných zápasov víkendu bude Manchester City hostiť Manchester United. Mužstvá vzájomne delí päť bodov.

Manchester City je v tabuľke druhý so 17 bodmi a Manchester United je šiesty s 12 bodmi. Posledný ligový zápas United proti Leedsu United bol odložený, čo znamená, že United majú odohraný o zápas menej. V posledných troch zápasoch

ZDROJ: Manchester City

City strelili dva alebo viac gólov a do tohto zápasu si berú tri čisté kontá v piatich zápasoch. Manchester City je v tejto sezóne po úvodných deviatich zápasoch neporazený. Manchester United sa vracia z víťazstva 2:0 nad Sheriffom v Európskej lige a s tromi čistými kontami v piatich zápasoch sa bude cítiť dostatočne sebavedomo na to, aby City ustrážil.

Analýza formy

Manchester City je jednoznačne vo forme, v tejto sezóne ešte vo všetkých súťažiach neokúsil porážku a je zrejmé, že jeho zámerom je ovládnuť ligu. Hráči ManCity majú dobré skóre a tri čisté kontá v piatich zápasoch hovoria o ich silnej defenzíve. Manchester United od svojho pomalého štartu ťahá za kratší koniec a dosiahol zatiaľ tri víťazstvá z posledných piatich zápasov.

Analýza zostavy

Najviditeľnejším hráčom Manchestru City, ktorý môže ovplyvniť výsledok tohto zápasu, bude určite Erling Haaland. Je najlepším ligovým strelcom a aj v medzinárodných aktivitách si udržiava svoju streleckú formu. City však bude chýbať obranca John Stones, ktorý sa zranil počas medzinárodných povinností. Na druhej strane má Manchester United pred týmto zápasom dobré správy v podobe uzdravenia Marcusa Rashforda.

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester City – Manchester United

  • Manchester United dosiahol štyri víťazstvá v piatich zápasoch.
  • Manchester City má na konte štyri víťazstvá v posledných piatich zápasoch.
  • Manchester City získal dva alebo viac bodov v štyroch z piatich zápasov.
  • Manchester United strelil viac ako jeden gól v dvoch z posledných piatich zápasov.
  • Manchester City zvíťazil v posledných piatich stretnutiach s United trikrát.

Tip na zápas

Manchester City je vo vynikajúcej forme a hrať doma je preň výhoda. Do tohto zápasu vstupujú s tým, že v tejto sezóne ešte neokúsili chuť porážky, čo sa o Manchestri United povedať nedá. V posledných stretnutiach sa vo vzájomnom zápase lepšie darilo City a aj tentokrát je vhodné tipovať na ich víťazstvo.