Bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu zmení na niekoľko rokov názov na TIPOS ARENA. Národná lotériová spoločnosť TIPOS uzatvorila zmluvu o nájme so Správou telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy a s vlastníkom štadióna – Hlavným mestom Slovenskej republiky Bratislava, ktorá pomôže udržať v kondícií toto legendárne športovisko spojené hlavne s úspechmi slovenského hokeja. Výnosom z prenájmu bude hradená okrem iného i podpora športujúcej mládeže.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. je generálnym partnerom dvoch najvyšších hokejových líg – TIPOS Extraligy a TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. „Prevádzkovateľ štátnej lotérie mal záujem spojiť svoje meno s ďalším pojmom slovenského hokeja – s bratislavským Zimným štadiónom Ondreja Nepelu, ktorý hostí nielen extraligové zápasy. V nedávnej minulosti, v roku 2011 a v roku 2019, sa na ňom odohrali i majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Ako zástupca národnej lotériovej spoločnosti vidím v tomto kontrakte vzájomne prospešné spojenie dvoch subjektov, ktoré majú svoje pevné miesto v súčasnom slovenskom hokeji,“ povedal Stanislav Molnár, člen predstavenstva spoločnosti TIPOS.

ZDROJ: tipos.sk

Zimný štadión Ondreja Nepelu patrí medzi najdôležitejšie športoviská národného významu nielen pre Slovenský zväz ľadového hokeja a ľadový hokej vôbec, ale i pre iné národné športové zväzy a iné športy. Z ikonického bratislavského zimného štadióna sa rekonštrukciou v rokoch 2009 až 2011 stala moderná aréna, ktorá už okrem dvoch majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji hostila napríklad aj Majstrovstvá sveta v hokejbale, Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní, Majstrovstvá sveta žien U18 v hádzanej či Majstrovstvá sveta v karate WUKF. Nemožno zabudnúť ani na veľkolepé koncerty, ktoré sa na bratislavskom zimnom štadióne odohrali za poslednú dekádu. Priestor štadióna je vyhľadávaný umelcami pre svoju dobrú akustiku. „Veríme, že nový názov najznámejšieho bratislavského zimného štadióna – TIPOS ARENA sa veľmi rýchlo udomácni nielen medzi fanúšikmi slovenského hokeja, ale aj medzi návštevníkmi, ktorí tam zavítajú na dobrý koncert či iné kultúrne podujatie,“ uviedol Molnár.

Najznámejší slovenský zimný štadión však ako účelová stavba so svojou jedinečnou minulosťou neprichádza definitívne o svoj názov – Zimný štadión Ondreja Nepelu. „Nový, komerčný názov TIPOS ARENA bude zimný štadión niesť počas trvania zmluvy medzi spoločnosťou TIPOS a hlavným mestom,“ poznamenal Molnár. Uzatvorená zmluva o prenájme platí do konca septembra 2025.

ZDROJ: tipos.sk

Spoločnosť TIPOS patrí k najvýznamnejším podporovateľom športu v Slovenskej republike. V roku 2021 spoločnosť TIPOS podporila slovenský šport formou odvodu v zmysle zákona o športe sumou 46 400 000 EUR. Okrem toho je dlhodobým podporovateľom Slovenských olympionikov, hokejových súťaží Extraligy ľadového hokeja a Slovenskej hokejovej ligy, elektronických športov ako i desiatok športových organizácií.