Lottoland spochybnil rozhodnutie nemeckého regulátora (Glücksspielbehörde/GGL) označiť ho za „nelegálneho prevádzkovateľa“. Spoločnosť tvrdí, že nový orgán porušil nemecké zákony a zákony EÚ. Lottoland uviedol, že sa obráti na súd, ak GGL začne s blokáciou jeho webových sídiel.

Glücksspielbehörde (GGL), nový nemecký federálny regulačný orgán pre hazardné hry, pokračuje v zásahu proti spoločnosti Lottoland Group, ktorej ponuku považuje za „nelegálnu“. Prevádzkovateľ však tieto tvrdenia popiera a je presvedčený, že jeho ponuky sú v súlade so slobodou poskytovania služieb Európskej únie.

Poskytovatelia internetových služieb nie sú spokojní s údajným zneužívaním právomocí zo strany GGL

Nemecký regulačný orgán tvrdí, že spoločnosť Lottoland, ktorá ponúka stávky na výsledky lotériových hier, je nelegálna a nemala by svoje produkty ponúkať nemeckým zákazníkom. V dôsledku toho GGL požiadal poskytovateľov platobných a internetových služieb, aby spoločnosť Lottoland izolovali od miestneho trhu. Tieto opatrenia sa týkali všetkých dcérskych spoločností spoločnosti Lottoland, medzi ktoré patria lottoland.com, lottohelden.de a lottohelden.co.

ZDROJ: Lottoland

Samotní poskytovatelia služieb však tieto blokovacie príkazy neprijali veľmi pozitívne. Regulačný orgán tvrdí, že poskytovatelia internetových služieb by mali dobrovoľne vydávať blokácie IP nelicencovaným prevádzkovateľom hazardných hier. Úrad však zároveň hrozí poskytovateľom pokutou, ak tak neurobia. Okrem toho, hoci blokovanie siete môže byť jedným z najprísnejších opatrení, ktoré môže regulátor zaviesť, možno ho ľahko obísť pomocou technológie VPN. V dôsledku toho nemeckí poskytovatelia internetových služieb kritizovali GGL za to, že ich vydiera a núti zavádzať neprimerané opatrenia.

Spoločnosť Lottoland uviedla, že jej ponuky sú povolené európskym právom

Spoločnosť Lottoland na druhej strane nesúhlasí s tým, aby bola označená za „nelegálneho prevádzkovateľa“. Spoločnosť uviedla, že príkazy na zablokovanie, ktoré vydala GGL, sú v rozpore s nemeckým zákonom o hazardných hrách. Zástupca spoločnosti Lottoland pre portál Gambling News uviedol, že spoločnosť už požiadala o licencie, ktoré sa stále posudzujú. Keďže žiadosť nebola zamietnutá, GGL nemá právo vydať blokáciu webových sídiel, tvrdí Lottoland.

ZDROJ: pixabay.com

Spoločnosť Lottoland uviedla, že v prípade, ak GGL pristúpi k vydaniu príkazu na zablokovanie jeho webových sídiel, bude svoje práva na prevádzku brániť na súde. Okrem toho prevádzkovateľ poukázal na to, že GGL si nemôže byť tiež istá zákonnosťou svojich opatrení. Zástupca Lottolandu citoval Benjamina Schwankeho, ktorý poznamenal, že GGL vstupuje na „nové právne územie“ a potvrdil, že jej opatrenia „podliehajú súdnemu preskúmaniu“.

Zástupca spoločnosti Lottoland zdôraznil, že poskytovatelia internetových služieb zatiaľ spoločnosť Lottoland nezablokovali, ale ak sa tak stane, spoločnosť môže podniknúť právne kroky. Prevádzkovateľ je pevne presvedčený, že všetky jeho produkty a služby sú v súlade so slobodou poskytovania služieb v Európskej únii. Je presvedčený, že nemecké právo je v rozpore so zmluvami EÚ, ktoré by mali mať prednosť pred vnútroštátnym právom.

Spoločnosť Lottoland dospela k záveru, že jej ponuky nie sú nezákonné, napriek opačným tvrdeniam nemeckého regulátora.