Máme za sebou ďalšiu horúcu júlovú nedeľu, ktorá priniesla ďalšiemu hráčovi výhru pol milióna eur z druhého ťahu hry LOTO. Šťastný hráč uzatvoril svoju stávku na jednom z predajných miest spoločnosti TIPOS v Košickom kraji. Na tikete pre hru LOTO vyplnil svojimi číslami štyri hracie polia. Hráč na tikete ešte označil, že si chce so svojou stávkou zahrať dvakrát, a tak za takúto stávku zaplatil obsluhe terminálu 8 eur.

Polmiliónovú výhru v prvom poradí z hry LOTO zabezpečil šťastnému hráčovi tip s číslami 7, 10, 24, 26, 41 a 49. Práve tie boli v nedeľu 24. júla vyžrebované ako výherné pre druhý ťah obľúbenej číselnej lotérie LOTO.

V druhom ťahu hry LOTO padlo tento rok doteraz päť výhier v prvom poradí. Každá mala hodnotu 500 000 eur. Jednu vyhral hráč so stávkou uzatvorenou v Žilinskom kraji, jednu hráč so stávkou uzatvorenou v Trenčianskom kraji a ďalšie dve získali hráči, ktorí svoje stávky uzatvorili na predajných miestach spoločnosti TIPOS v Nitrianskom kraji. Ako je uvedené vyššie, piata, aktuálna polmiliónová výhra pripadla na stávku uzatvorenú v Košickom kraji.

V prvom ťahu hry LOTO bola tento rok doteraz dosiahnutá výhra prvom poradí, resp. jackpot trikrát. Najvyšší jackpot mal hodnotu fantastických 2 997 710,60 eura. Padol 8. januára a šťastie v hre mal vtedy hráč tiež so stávkou uzatvorenou na jednom z predajných miest spoločnosti TIPOS v Košickom kraji. Doteraz druhá najvyššia tohtoročná výhra v hre LOTO mala hodnotu 1 088 435,90 eura a 26. marca ju získal hráč so stávkou uzatvorenou na jednom z predajných miest spoločnosti TIPOS v Nitrianskom kraji. Doteraz najnižšia výhra v prvom poradí z prvého ťahu hry LOTO mala hodnotu 500 000 eur. V žrebovaní z 5. apríla ju získal hráč so stávkou uzatvorenou na predajnom mieste spoločnosti TIPOS v Košickom kraji.

ZDROJ: shutterstock.com

LOTO je číselná lotéria, v ktorej hráč tipuje 6 čísel z číselného radu od 1 do 49. Žrebovanie výherných čísel pre LOTO sa uskutočňuje spravidla každú stredu a nedeľu. Pri každom žrebovaní sa žrebuje 6 výherných čísel a 1 dodatkové číslo pre 1. ťah a 6 výherných čísel a 1 dodatkové číslo pre 2. ťah. Výška vkladu za jeden tip a na jedno stávkové obdobie pre 1. a 2. ťah hry je 1 euro.

Jednou stávkou v hre LOTO je možné uzatvoriť najviac 10 tipov, okrem systémových stávok, kde je počet tipov daný voľbou systému podľa systémových tabuliek LOTO. Minimálna garantovaná výška jackpotu pre 1. ťah je 500 000 eur a pevná výška výhry v 1. poradí pre 2. ťah je 500 000 eur.