Aktuálny ročník veľtrhu Global Gaming Expo (G2E) sa skončil. Toto významné podujatie v odvetví sa vrátilo do Las Vegas na týždeň plný osobného vzdelávania a nadväzovania kontaktov, na ktorom sa v priestoroch The Venetian Expo zišlo takmer 25 000 návštevníkov.

Hlavné herné podujatie, ktoré predstavila Americká herná asociácia (AGA), podľa organizátora RX zdôraznilo „silu a dynamickú budúcnosť herného priemyslu“. Znamenalo tiež návrat k návštevnosti G2E, pričom počet návštevníkov sa takmer zdvojnásobil z 13 000 účastníkov G2E 2021 a len tesne zaostal za celkovým maximom s počtom približne 27 000 účastníkov z roku 2019.

Naše odvetvie zažíva rekordný rast vďaka inováciám a technológiám, ktoré podporujú našu ponuku zábavy na svetovej úrovni,“ povedal prezident a výkonný riaditeľ AGA Bill Miller. „Po tom, čo sme minulý rok viedli návrat veľtrhov do Las Vegas, je predvianočná atmosféra veľtrhu G2E 2022 míľnikom pre naše odvetvie a svedectvom nášho spoločného nadšenia z budúcnosti hier.“

ZDROJ: yogonet.com

Profesionáli z oblasti globálnych hier – vrátane dodávateľov, prevádzkovateľov a médií – sa zišli v priestoroch The Venetian Expo na štyroch dňoch (pondelok až štvrtok) výstav a prezentácie produktov, sieťových podujatí, hlavných prednášok a vzdelávacích stretnutí.

Na tohtoročnej výstave sa predstavilo viac ako 350 vystavovateľov a zúčastnených spoločností rozprestierajúcich sa na ploche 252 000 štvorcových metrov, čo je o 42% viac ako v roku 2021. Pokiaľ ide o vzdelávanie, na veľtrhu G2E sa uskutočnilo šesť dynamických hlavných rozhovorov a viac ako 80 vzdelávacích stretnutí „o najnovších trendoch a nápadoch v odvetví“.

Bolo fantastické, že sa opäť stretla celá globálna herná komunita, aby sa znovu spojila a podporila obchod,“ povedal Korbi Carrison, viceprezident podujatia G2E. „Energia a vzrušenie na tohtoročnej výstave oznámili, že hranie je späť a urobili z nej doteraz najvplyvnejšie podujatie G2E.

ZDROJ: yogonet.com

Pokiaľ ide o hlavné poznatky z výstavy, okrem najnovších technológií vystavených na početných stánkoch podujatia sa vedúci pracovníci a zainteresované strany odvetvia zaoberali širokou škálou tém, od Billa Millera vyzývajúceho k zintenzívneniu úsilia proti nelegálnym hazardným hrám až po Dereka Stevensa zo spoločnosti Circa a Craiga Billingsa zo spoločnosti Wynn Resorts, ktorí diskutovali o budúcnosti segmentu pozemných kasín v súčasnej neistej ekonomickej situácii.

Okrem toho sa na podujatí venovala pozornosť športovým stávkam a online hrám prostredníctvom niekoľkých hlavných relácií, na ktorých vystúpili vedúci pracovníci známych značiek, ako sú DraftKings, FanDuel a Barstool. Účastníci prítomní na týchto rozhovoroch sa mohli dozvedieť viac o tom, čo bude nasledovať v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej vertikále, vrátane názoru zainteresovaných strán, že športové stávkovanie s najväčšou pravdepodobnosťou nebude tento rok v Kalifornii legalizované.

ZDROJ: yogonet.com

Veľtrh G2E 2023 sa vráti do Las Vegas v dňoch 9. – 12. októbra (vzdelávanie: 9. – 12. október | výstavná hala: 10. – 12. október) 2023 na výstavisku The Venetian Expo. Výstava 2022 sa skončila vo štvrtok poslednou príležitosťou dozvedieť sa o najnovších poznatkoch v oblasti hier na výstavisku od 10.00 do 15.00 h. Medzi záverečné špeciálne aktivity patrili Sip & Social, rebrandované každoročné sieťové podujatie Global Gaming Women; a fotostena #G2E2022 v Networking Lounge, ktorá obsahovala dve špeciálne vytvorené umelecké diela.