Prevádzkovateľovi hazardných hier NSUS Limited, ktorý vystupuje pod obchodnou značkou GGPoker.co.uk, uložila Komisia pre hazardné hry pokutu vo výške 672 829 GBP (738 763 USD/760 737 EUR) po tom, čo vyšetrovanie odhalilo viaceré nedostatky v oblasti zodpovedného hrania a boja proti praniu špinavých peňazí vrátane porušenia pravidiel o samovylúčení hráčov.

Okrem finančnej pokuty dostala spoločnosť GGPoker aj oficiálne varovanie za pochybenia.

ZDROJ: shutterstock.com

Medzi pochybenia spoločnosti GGPoker v oblasti zodpovedného hrania patrilo to, že neidentifikoval zraniteľných zákazníkov, ktorým hrozí riziko poškodenia v dôsledku hazardných hier, navyše s nimi ani nekomunikoval. Okrem toho spoločnosť GGPoker poslala marketingové materiály prostredníctvom emailu 125 zákazníkom, ktorí sa sami vylúčili.

Regulačný orgán zistil aj nedostatky v postupoch prevádzkovateľa v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí, ako napríklad nevykonanie primeraného posúdenia rizík v oblastiach podnikania, v ktorých hrozí, že peňažné prostriedky budú použité na pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu, ako aj nedostatok riadnych politík, postupov a kontrol na zmiernenie týchto rizík.

ZDROJ: shutterstock.com

Toto regulačné opatrenie je pre Komisiu posledným v rade. Len v septembri regulačný orgán uložil spoločnosti Petfre Limited, materskej spoločnosti Betfred, pokutu vo výške 2,8 milióna GBP za nedostatky v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí a zodpovedného hrania, ako aj spoločnosti Betway pokutu vo výške 400 000 GBP za marketing na detských webových stránkach. Tieto pokuty nasledovali po sérii štyroch pokút v priebehu štyroch týždňov od júla do augusta.

Spoločnosť GGPoker má medzinárodné zastúpenie, keďže začiatkom mesiaca spustila svoju pokerovú herňu aj v Ontáriu v spolupráci s World Series of Poker. Prevádzkovateľ má licenciu na herné služby typu 3 od Maltského úradu pre hazardné hry.