Česká republika privíta v sobotu večer vo Fortuna Aréne Portugalsko. Domáci tím je v Lige národov UEFA momentálne na treťom mieste so štyrmi bodmi, zatiaľ čo hostia sú v tretej skupine druhí so siedmimi bodmi.

Česko môže matematicky ešte skupinu vyhrať, ale bude musieť zvládnuť oba posledné dva zápasy a dúfať, že séria výsledkov ostatných tímov mu bude vyhovovať, čo je však veľmi nepravdepodobné. Ich najreálnejším a najdôležitejším cieľom by malo byť vyhnúť sa zostupu, keďže sú len bod za Švajčiarskom. Česká republika bude musieť zlepšiť svoju obranu, keďže inkasovala takmer dva góly na zápas. Z posledných šiestich zápasov vo všetkých súťažiach vyhrali len jeden, pričom trikrát prehrali a dvakrát remizovali. Česko je však doma výborné a v posledných siedmich zápasoch neprehralo.

Portugalsko v poslednom zápase prekvapivo prehralo so Švajčiarskom, čím stratilo prvé miesto na úkor Španielska. Portugalci sa budú chcieť vrátiť späť víťazstvom, aby udržali tlak na lídrov skupiny. Ak vyhrajú, ich posledný zápas proti Španielsku bude rozhodujúcim zápasom tretej skupiny. Portugalsko odohrá svoj posledný zápas doma, kde má výbornú bilanciu. V posledných šiestich zápasoch prehrali hráči Portugalska len raz, pričom štyrikrát vyhrali a raz remizovali. Portugalsko je rovnako pôsobivé aj mimo domova a z posledných 14 zápasov vonku prehralo len dva, pričom sedemkrát vyhralo a päťkrát remizovalo.

Kľúčové ukazovatele pred zápasom Česko – Portugalsko

  • V piatich z posledných siedmich zápasov Českej republiky padlo menej ako 2,5 gólu.
  • V troch z posledných piatich zápasov skórovali oba tímy.
  • Česko strelilo v posledných piatich domácich zápasoch aspoň dva góly.
  • V štyroch z posledných piatich zápasov Portugalska padlo menej ako 2,5 gólu.
  • Len dvakrát v posledných ôsmich zápasoch Portugalska vonku skórovali oba tímy.

Náš tip

Tieto dva tímy vstupujú do tohto súboja s protichodnými ambíciami: Česká republika bojuje o víťazstvo, aby sa vyhla zostupu, zatiaľ čo Portugalsko sa snaží dostať na prvé miesto v skupine. V posledných dvoch vzájomných zápasoch týchto tímov zvíťazili v oboch prípadoch hostia. Tento zápas bude pravdepodobne veľmi vyrovnaný a o výsledku možno rozhodne jediný gól, preto sa v tomto zápase oplatí tipovať napríklad na to, že v zápase padne menej ako 2,5 gólu.