Konské dostihy a mnohé športy v Spojenom kráľovstve vrátane futbalovej ligy EPL boli pozastavené, pretože krajina vstúpila do oficiálneho obdobia štátneho smútku v súvislosti s úmrtím kráľovnej Alžbety II.

Panovníčka, ktorá vládla viac ako 70 rokov, zomrela pokojne vo štvrtok popoludní na svojom škótskom zámku Balmoral. Mala 96 rokov.

Britský dostihový úrad vo včerajšom vyhlásení vzdal hold kráľovnej, ktorá bola vášnivou nadšenkyňou dostihov. Označil ju za „najväčšiu a najvplyvnejšiu podporovateľku v histórii dostihov“.

ZDROJ: shutterstock.com

Dlh vďačnosti

Bola patrónkou Jockey Clubu a Asociácie chovateľov plnokrvníkov, ako aj osobnosťou dostihového závodiska Royal Ascot. Ako chovateľka a majiteľka bola v 50. rokoch 20. storočia dvakrát rovinovou šampiónkou Spojeného kráľovstva. Naposledy jej kôň „Estimate“ vyhral Zlatý pohár v Royal Ascot v roku 2013.

Dostihy sú jej nevyčísliteľne zaviazané, a to nielen za oddanosť a angažovanosť jej veličenstva v tomto športe, ale aj za jej verejnú propagáciu, čo nepochybne podporilo popularitu tohto športu a prilákalo veľké množstvo fanúšikov,“ uviedla BHA.

Bude určite veľa takých ľudí, ktorí pracujú v dostihovej oblasti, ktorí mali vzťahy s jej veličenstvom prostredníctvom tréningu a chovu jej koní a budú za ňou smútiť,“ dodala organizácia.

Na znak úcty zatvorili svoje brány aj niektoré stávkové kancelárie vrátane William Hill a Betfred.

ZDROJ: The Sun

EPL Pushback

Rozhodnutie EPL zrušiť všetky svoje zápasy počas uplynulého víkendu sprevádzala malá kontroverzia. Mnohí fanúšikovia vynaložili veľké výdavky na cestu a ubytovanie na zápasy vonku a tieto výdavky im nebudú vrátené.

EPL má taký celosvetový dosah, že niektorí fanúšikovia pricestovali z ešte väčších vzdialeností. Portál Casino.org zaznamenal najmenej dva príklady používateľov Twitteru z USA, ktorí prileteli do Londýna, aby si pozreli svoj prvý zápas EPL naživo, len aby zistili, že bude zrušený.

ZDROJ: shutterstock.com

Zatiaľ čo niektorí futbaloví fanúšikovia rešpektovali rozhodnutie EPL, iní sa zamýšľali nad tým, či by nebolo lepšie pokračovať v programe a nechať fanúšikov, aby vzdali vlastnú poctu kráľovnej, ktorá údajne podporovala Arsenal.

Viem, že je to len zápas a niektoré veci sú oveľa väčšie, ale predstavte si, že by všetky naše zápasy pokračovali tento víkend. Čierne pásky na rukávoch, dodržiavanie ticha, štátna hymna, hranie kráľovskej kapely atď. pre milióny divákov na celom svete? Nie je to lepšie rozlúčenie?“ opýtal sa bývalý útočník Spurs a Anglicka Peter Crouch svojich sledovateľov na Twitteri.