Kampaň organizácie GambleAware zameraná na bezpečnejšie hranie, Bet Regret, sa vrátila do televízie, rozhlasu a digitálnych médií a v súvislosti so začiatkom novej futbalovej sezóny sa objaví na futbalových štadiónoch aj mimo nich.

So začiatkom novej futbalovej sezóny sa vracia kampaň GambleAware Bet Regret, ktorej cieľom je zabezpečiť, aby si futbaloví fanúšikovia osvojili dôležité posolstvo o primeranosti a vyhýbali sa riskantným alebo impulzívnym stávkam. S návratom futbalových fanúšikov na štadióny využíva GambleAware svoju kampaň za bezpečnejšie hranie, Bet Regret, aby pokračovala v nabádaní mladších mužov vo veku 18 – 34 rokov, ktorí podávajú športové stávky, aby pred podaním stávky urobili „tap out“ niečo ako vyťukávanie alebo vyklapkávanie:

„This season, tap out, take a moment, avoid Bet Regret“

ZDROJ: GambleAware.org

Kampaň doteraz neustále dosahuje vysokú úroveň vnímania, pričom jej rozpoznanie medzi širšou cieľovou skupinou dosahuje v priemere viac ako 60 % a medzi ľuďmi v najrizikovejšom pásme stúpa až na 75 %. Kampaň sa osvedčila aj pri povzbudzovaní publika kampane, aby urobilo „tap out“, pričom 38 % publika kampane uviedlo, že sa „snaží robiť tap out“ z aplikácie pred podaním stávky a takmer každý piaty (17 %) uviedol, že aktívne využíva „tap out“ ako nástroj na zníženie rizika.

Zoë Osmondová, výkonná riaditeľka GambleAware, uviedla: „So začiatkom futbalovej sezóny a návratom fanúšikov na štadióny musíme urobiť všetko pre to, aby sme ľudí povzbudili k tomu, aby sa pred uzatvorením stávky zastavili a zvážili ju. Pri všetkých kampaniach zameraných na verejné zdravie je najväčšou výzvou premeniť povedomie a úmysly na činy, preto je naďalej potrebné podporovať behaviorálne stimuly, ako napríklad „tap out“. Doteraz sme zaznamenali sľubné výsledky kampane, keď si viac ľudí uvedomilo a používalo „tapping out“ ako techniku na zmiernenie stávkovania.“

Táto ďalšia vlna aktivít v rámci Bet Regret bude prebiehať od 14. augusta do 19. septembra 2021 a objaví sa v televízii, rozhlase, digitálnych médiách a mimo domova, vrátane štadiónov aj mimo nich. 

GambleAware

GambleAware je nezávislá charitatívna organizácia (Charity No. England & Wales 1093910, Scotland SC049433), ktorá presadzuje prístup verejného zdravia k prevencii škôd spôsobených hazardnými hrami – pozri https://www.begambleaware.org/.