V štvrtom kole anglickej Premier League hostí Arsenal na Emirates Fulham. Gunners majú za sebou najlepší ligový štart od sezóny 2012/13, zatiaľ čo Cottagers tiež začali kampaň pozitívne, ale uprostred týždňa zažili šok v Ligovom pohári.

Analýza formy

Arsenal momentálne letí. Ďalšia výhra, tentoraz 3:0 na pôde Bournemouthu, ich vyniesla na prvé miesto v tabuľke, keďže ako jediný tím ešte nestratili ani bod. Jesus a Odegaard vyzerajú momentálne skvele, rovnako morálka tímu asi nemôže byť lepšia, keďže Arsenal zaznamenal štvrté súťažné víťazstvo v rade, pričom v týchto zápasoch strelil štrnásť gólov a inkasoval len tri. Ich bilancia na Emirates je tiež pôsobivá, keď v posledných desiatich súťažných zápasoch prehrali len dvakrát. Fulham začal sezónu veľmi dobre, bilancia 1-2-0 naznačuje, že tu nie je len na to, aby si vylepšoval čísla. Západolondýnsky tím poháňa forma Aleksandra Mitroviča, ktorý v doterajších troch zápasoch najvyššej súťaže skóroval päťkrát a v poslednom ligovom zápase dosiahol dôležité víťazstvo nad Brentfordom. Uprostred týždňa ich však šokoval Crawley Town, keď prehrali 2:0 a vypadli z Ligového pohára, hoci v oslabenom zložení. Fulham sa tiež môže pochváliť naozaj slabou tradíciou proti Gunners, proti ktorým na Emirates nikdy nevyhrali súťažný zápas, pričom sa im to nepodarilo v každom z posledných pätnástich stretnutí.

Analýza zostavy

Artetov systém 4-2-3-1 sa pravdepodobne nezmení, pričom jadro tímu budú tvoriť Saka, Martinelli a Odegaard, ktorí budú podporovať talentovaného útočníka Jesusa. Zatiaľ čo Brazílčan je zrejmým zdrojom gólovej hrozby pre Arsenal, Odegaard je ďalším hráčom vo výbornej forme, keď naposledy dvakrát skóroval proti Bournemouthu. Marco Silva vyskúšal v strede týždňa niekoľko rôznych hráčov, ale po pokorení v Crawley sa pravdepodobne vráti k svojej preferovanej formácii. Okrem Mitroviča je ďalším hráčom vo forme aj Joao Palhinha, ktorý cez víkend strelil svoj prvý gól proti Brentfordu a ak Fulham nájde potrebnú formu, mohol by opäť zahviezdiť.

Kľúčové ukazovatele zápasu Arsenal – Fulham

  • Arsenal vyhral desať z posledných jedenástich zápasov
  • Arsenal si udržal čisté konto v troch z posledných piatich domácich zápasov
  • Všetky tri ligové víťazstvá Arsenalu v tejto sezóne sa zrodili po polčase
  • Fulham na Emirates ešte nikdy nevyhral
  • Fulham inkasoval v šiestich z posledných ôsmich zápasov vonku
ZDROJ: peakpx.com

Tip na zápas

Arsenal je momentálne nezastaviteľný a s pomocou domáceho prostredia a obrovskej tradície z poslednej doby by mohol vybojovať ďalšie cenné víťazstvo. Vzhľadom na to, že Gunners majú tendenciu začať svoje domáce zápasy naplno, podpora, aby sa objavili ako polčasoví víťazi, je zrejme dobrý výber.