Spoločnosť BetBull, ktorá sa zaoberá športovým stávkovaním prostredníctvom sociálnych médií a bezplatným stávkovaním oznámila, že po piatich rokoch podnikania končí. Oznámenie bolo zverejnené prostredníctvom webovej stránky a v osobnom e-maile zákazníkom, pričom BetBull pozastavila všetky operácie už 3. júla 2022.

Za týmto rozhodnutím nebol uvedený žiadny konkrétny dôvod, aj keď problémov pri prerazení na trhu online športového stávkovania bolo veľa. V neposlednom rade mnohé spoločnosti začali zavádzať hry F2P a pick’em, ktoré sa stali priamymi konkurentmi spoločnosti BetBull.

ZDROJ: BetBull

Zákazníci mohli podávať stávky do 24. júna, ale po tomto dátume nebudú povolené žiadne iné operácie okrem výberov. Otvorené stávky budú vyrovnané a všetky stávky, ktoré nebudú vyrovnané po dátume vypnutia, budú jednoducho zrušené a vklady vrátené ich zákazníkom.

Zatiaľ čo niektorí zákazníci sú nervózni ohľadom svojich otvorených výberov, BetBull zrejme nemá dôvod skutočne sa snažiť zadržať akékoľvek finančné prostriedky. V komentári k tomuto vývoju marketingový riaditeľ BetBull Paul Archer uviedol, že spoločnosť ukončí obchodovanie, a že to bola skvelá cesta.

Ďakujem všetkým za ich úsilie v uplynulých rokoch a špeciálne ďakujem najbližším spolupracovníkom,“ povedal Archer. Spoločnosť vo vyhlásení na Twitteri označila súčasnú výzvu za ťažké rozhodnutie.

Nikdy nevsádzať sám jednoducho nestačí

Spoločnosť BetBull pôvodne založil v roku 2015 Sadok Kohen a získal veľkú podporu od viacerých ťažkých váh odvetvia. Motto spoločnosti „Never Bet Alone“ (Nikdy nestávkuj sám) malo nastoliť novú éru zážitkov zo sociálneho stávkovania a takmer sa mu to podarilo.

ZDROJ:BetBull

Dokonca aj niektoré zavedené spoločnosti, ako napríklad Wynn Resorts, začali pochybovať o tom, či je segment digitálneho stávkovania pre každého. Je to dôležité, pretože spoločnosť Wynn Resorts kúpila 22,5 % podiel v spoločnosti v júni 2020.

Nakoniec sa spoločnosti Wynn podarilo získať 71 % podiel v spoločnosti BetBull, pričom zvyšok akcií si ponechali investori. Spoločnosť BetBull má licenciu od britskej komisie pre hazardné hry a aktívne presadzuje svoju značku prostredníctvom marketingových kampaní. Predtým sa spoločnosť spojila s Ericom Cantonom, bývalým hráčom Manchestru United, s ktorým sa snažila vybudovať svoju ponuku a osloviť viac fanúšikov.

Spoločnosť BetBull dokonca v roku 2020 prešla do ofenzívy, keď získala kolegu zo sociálnej stávkovej platformy Wager v nádeji, že jej pomôže s konsolidáciou.