Prevádzkovateľ lotérie Allwyn – predtým Sazka Group – zmenil obchodné mená štyroch svojich spoločností, aby ich zosúladil so svojím rebrandingom.

Spoločnosť Sazka sa v decembri 2021 premenovala na Allwyn, čo odráža jej zmenu zamerania z lotériových operácií na globálne herné podnikanie.

Spoločnosť Sazka Entertainment AG bude odteraz známa ako Allwyn AG, zatiaľ čo skupina Sazka bude známa ako Allwyn International.

ZDROJ: Allwyn

Názvy dcérskych spoločností Allwyn International, ktoré pôsobia v celej Európe, sa nezmenili.

Dve zo servisných spoločností prevádzkovateľa – Sazka Group CZ a Sazka Group UK Limited – boli premenované na Allwyn Services Czech Republic, resp.

Alwynn zdôraznil, že sa zmenili len právne názvy a vlastnícka štruktúra zostáva rovnaká.

Rozhodli sme sa zmeniť obchodné názvy našich kľúčových subjektov tak, aby boli v súlade s našou novou značkou Allwyn,“ povedal Robert Chvátal, generálny riaditeľ spoločnosti Allwyn. „Naše hry budeme naďalej ponúkať pod ikonickými miestnymi značkami, ktoré majú naši zákazníci radi.“

ZDROJ: Sazka Group

V marci bola spoločnosť Allwyn vyhlásená za víťaza tendra na licenciu Národnej lotérie Spojeného kráľovstva, ktorá posledných 28 rokov patrila spoločnosti Camelot. Spoločnosť uviedla, že rebranding na Allwyn súvisí s ponukou na tender Národnej lotérie.

Nasledujúci mesiac spoločnosť Camelot podala proti tomuto rozhodnutiu žalobu na Najvyšší súd, v ktorej tvrdila, že Komisia pre hazardné hry „toto rozhodnutie prijala nesprávne“.