Bývalého šéfa IT Maltského úradu pre hazardné hry (MGA) Jasona Farrugiu päť mesiacov po ukončení pracovného pomeru v maltskom regulačnom orgáne obžalovali na súde z viacerých trestných činov.

MGA (Malta Gaming Authority) vydala vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že Farrugia bol obvinený, ale zároveň spresnila, že jeho pracovný pomer s regulačným orgánom bol ukončený už v decembri 2021 po tom, ako MGA začala vyšetrovanie „údajných pochybení“.

Výsledky týchto vyšetrovaní boli odovzdané príslušným orgánom a MGA im bola a naďalej je k dispozícii a poskytuje všetku potrebnú pomoc,“ uviedla MGA. „Medzitým MGA naďalej prijíma všetky potrebné opatrenia na zabezpečenie integrity svojich údajov.

ZDROJ: Malta Gaming Authority

MGA 16. decembra 2021 oznámila, že Farrugia „už nemá žiadne spojenie s MGA a nemôže ju ďalej zastupovať ani hovoriť v jej mene„. Miestne médiá uviedli, že Farrugia sa priznal ku všetkým obvineniam, ktoré podľa nich zahŕňajú trestné činy týkajúce sa prania špinavých peňazí, vydierania, prijímania úplatkov a podvodu.