Redakcia magazínu Winsider prináša v spolupráci s dlhoročným expertom na športové stávkovanie výber športových podujatí, ktoré sa oplatí sledovať. Čo (a ako) tipovať tento víkend?

NEDEĽA 24.4.2022

FORMULA 1  Veľká cena Talianska

Víťaz: Max Verstappen

V nedeľu budeme opäť svedkami veľkej šou, keď sa seriál F1 opäť vracia na ikonický okruh Imoly.

Charles Leclerc je pasovaný za najväčšieho favorita závodu, keď z prvých troch pretekov dokázal zvíťaziť dvakrát, pričom v Saudskej Arábii skončil za Maxom Verstappenom tesne druhý. V šampionáte je suverénnym lídrom, keď druhý Russell na neho stráca už 34 bodov! Má to však jedno veľké ALE… Monoposty Red Bull-u sú monopostom Ferrari absolútne konkurencieschopné, avšak doposiaľ mali veľkú smolu na technické problémy, keď ich jazdci kvôli tomu od začiatku sezóny až trikrát nedokončili preteky (2x Max Verstappen, 1x „Checo“ Perez). Rýchla trať v Imole s množstvom technických zákrut by ich monopostom mala vyhovovať a ak sa tentokrát vyhnú technickým problémom, budú pre monoposty Ferrari určite obrovskou hrozbou v boji o víťazstvo na tejto legendárnej trati.

V dnešnej dobe je okruh v Imole oveľa bezpečnejší ako v minulosti, avšak navždy ostane tragicky v pamäti ako miesto, kde v roku 1994 najprv v sobotňajšej kvalifikácii vyhasol život rakúskeho pretekára Rolanda Ratzenbergera a o deň neskôr potom v nedeľňajších pretekoch v zákrute Tamburello prišla o život legenda tohto športu, Brazílčan Ayrton Senna.

Veríme, že nedeľa nám na okruhu v Imole prinesie veľké športové divadlo a tesný súboj monopostov Ferrari a Red Bull-u o víťazstvo. Myslíme si, že Red Bull zlomí prekliatie z úvodu sezóny a „Mad Max“ sa v tesnom závode presadí!

Náš tip: Max Verstappen – V        Kurz – 2.8