Šéf holandského regulačného úradu KSA René Jansen oznámil, že od zavedenia novej politiky výkonnej rady sa v Holandsku výrazne znížil počet nelegálnych online hazardných hier.

Jansen tento týždeň oznámil, že za posledné mesiace boli „vyšetrované“ stránky 158 nelegálnych prevádzkovateľov. Zistilo sa, že 142 z nich prijalo opatrenia na zabránenie prístupu holandských hráčov na svoje stránky – v dôsledku čoho ich ponuka už nie je z Holandska prístupná.

Následné vyšetrovania a prípadné sankčné opatrenia však budú potrebné v prípade 16 stránok. Viaceré z týchto 16 stránok už tiež obmedzili prístup z územia Holandska, avšak až po doručení príkazu KSA, ktorý podlieha sankciám. Po 1. októbri sa ukázalo, že aj viacerí veľkí poskytovatelia bez licencie ukončili svoju ponuku v Holandsku.

ZDROJ: pixabay.com

René Jansen vo svojom prejave uviedol: „Presne to bolo zámerom nového zákona: legálna ponuka mala vytlačiť nelegálnu ponuku. S legálnymi poskytovateľmi má hráč istotu férovej hry a pozornosti venovanej prevencii závislosti od hazardných hier.“

Vyjadril sa aj k nedávnym obavám týkajúcim sa nárastu objemu reklamy a uviedol, že je „sklamaný zo skutočnosti, že sektor hazardných hier nebol schopný zaistiť požadovanú kontrolu„.